torsdag 7 maj 2015

En het sommar och höst på Park- och Sagateatern - #blogg100 dag 68

Kultkompaniet a k a Göran Lohne ser till att det händer grejer på både Park- och Sagateatern i sommar och i höst. En grym flora av bokningar blandat med egna och lokala produktioner blir det och spannet är brett och går från internationella artister till barnteater. Häng med! Mer information får du på sagateatern.se och kultkompaniet.se

PARKTEATERN
19 juli: Folk och Rövare i Kamomilla Stad
Kultkompaniets klassiker om de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan som tar så lite dom kan. Ända tills en dag när de bestämde sig för att röva självaste Tant Sofie. Det skulle dom aldrig ha gjort…. Föreställningen presenteras i samarnete med O-ringen och deltagare i tävlingen kan köpa rabatterade biljetter via O-ringens hemsida.

22 juli: Pippi Långstrump flyttar in
Tommy och Annika längtar tills någon flyttar in i Villa Villekulla. När Pippi Långstrump gör det blir inget sig likt längre. Prussiluskan vill få in Pippi på ett barnhem och tar hjälp av poliserna Kling och Klang och äventyret börjar. Föreställningen presenteras i samarbete med O-ringen och deltagare i tävlingen kan köpa rabatterade biljetter via O-ringens hemsida.

7 augusti: Doug Seegers
Han är tillbaka i Borås! En hemlös 62 -årig singer-songwriter blir upptäckt vid ett härbärge i Nashville av en svensk countrystjärna, som hjälper honom från gatorna till att bli superstjärna i ett land, kanske musikaliskt sett mest känt för ABBA’s framgångssaga. ”Vad är Abba?" frågar Doug Seegers, med en röst fri från ironi. ”I’m a professional street musician”, säger Doug och skrattar.

5-19 september: Peter Pan och Kapten Krok – ett flygande äventyr
Spänning och dramatik på hög nivå när Kapten Krok jagar en flygande Peter Pan. Kultkompaniets nästa stora föreställning har sin Sverigepremiär på Parkteatern med massa spänning och dramatik.
Kapten Krok kommer jaga Peter Pan både i luften och under jorden.

SAGATEATERN
26 sept: A TRIBUTE TO TOM JONES
Två entertainers och ett storband, Ulrik Arturén tillsammans med Jonas Torrestad och Uffes Big Band kommer bjuda på musikaliska pärlor som “Tjuren från Wales”, Tom Jones levererat genom tiderna.

22 oktober: Jesper Rönndahl presenterar Bildbevis
Hans skruvade syn på verkligheten är tillbaka - och den här gången har han bildbevis!
Äntligen gläntar Jeppe på dörren till sin (kanske lite för) privata samling av de absolut roligaste bilder han tagit och/eller är med i. En asiatisk Staffan Ling, vinballonger, en borg med bulgurförsvar, marockanska massagebord, Galileos Fleshlight(tm), världens töntigaste brandkår, en ukrainsk gogodansare, estländska pudlar, puttade palmer och mustaschgubben med ingenting på underkroppen är bara början av allt som hinns med.

23 oktober: Flamingokvintetten
Efter 55 år på Sveriges vägar, dansbanor och nu konserthallar de sista sex åren är det dags att avrunda. Hasse och Dennis börjar närma sig de sjuttio.
- Det är ju en lång konsertturné och man vill ju gärna möta sin publik en sista gång så länge man har hälsan i behåll, säger bandets basist och "joker" Dennis Janebrink. När vi började med konserter 2009 var det tänkt att göra en enda, mest för skojs skull.

28 oktober: Ronny Eriksson med Euskefeurat
Nu, när man vill få oss att tro att verkligheten bestäms av tidningar och TV. Finns man inte i media så finns man inte. Nu när man vill få oss att tro att verkligheten är en dokusåpa. Eller en schlagerfestival. Eller "gör om dig". Eller "gör bort dig". Eller "gör till dig". Nu när man vill få oss att tro att verkligheten tilldrar sig i Stockholm, New York eller Bryssel. Då, vill vi presentera "Sånger från Hotaheiti". En annan verklighet.

31 oktober: Jack Wreeswijk med Två generationer Wreesvijk
Äntligen dags att knyta ihop detta till en konsert. "Två generationer Vreeswijk" är turnénamnet där det bästa från två generationer Vreeswijk framförs med tillhörande anekdoter och historier bakom låtarna. Dessutom, och för första gången, allt tillsammans med fullt band. Det kommer bjudas på en resa i tiden och publiken kan förvänta sig nostalgi, blandat med nymodigheter. Ett modernt retro-koncept under ca 90 minuter, där musiken står i absoluta centrum.

15 november: Hooked on a Feeling - Tribute to Björn Skifs
Jessica Andersson tillsammans med artisten Jonas Torrestad backas upp av storbandet Uffes Big Band i en härlig kväll där Björn Skifs digra låtskatt hyllas. Det blir allt från Michelangelo, Krama mej till Hooked on a feeling. En galet underbar kväll utlovas.

4-5 december: En dans på rosor
Sveriges nya danskompani Move Your Feet AB presenterar dansikalen En dans på rosor, med Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända från bl.a. Let´s Dance. En dans på rosor handlar om när fyra skolungdomar på 50-talet möts och kärlek uppstår. Både besvarad, obesvarad och kanske inte helt ärlig. När vi möter de fyra personerna igen 15 år senare upptäcker de nya sidor hos sig själva och de bevarade hemligheterna avslöjas. Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin. Musiken är till stor del sköna skandinaviska hitlåtar som publiken garanterat känner igen. Dansshowen bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, passion och åtrå!

Anders Kihl
2-31 januari: Ronja Rövardotter
Ronja Rövardotter, en av Astrid Lindgrens älskade klassiker kommer tillbaka till Sagateatern i Borås efter några års vila. Kultkompaniet bjuder på massor av spänning när Ronja tänker flytta ut i Mattisskogen. Hon träffar Vildvittror, Grådvärgar, Rumpnissar och Birk Borkason. När Mattis får reda på detta blir han ursinnig och allt slutar i att de båda rövarhövdingarna möts i en tvekamp. Stor mäktig scenografi, massor av härlig dans och mystik, mycket spänning utlovas i denna drygt två timmar långa föreställning.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 68, 7 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar