onsdag 6 maj 2015

Möten ger kreativt bränsle i Borås - #blogg100 dag 67

CC-BY Lars Lundqvist
Möten är viktigt. Det är t o m ett prioriterat strategiskt målområde i Borås Stads vision för 2025 på rubriken människor möts i Borås.

I dagarna två pågår ett möte i Borås på temat "Kreativt bränsle". Här är ett citat från inbjudan: "Vad är det som motiverar, engagerar och fyller tanken hos de kulturella och kreativa näringarna? Vilka är kärnvärdena, målen och drivmedeln för att göra idéer till verklighet? Välkommen till en konferens som ställer frågror och ger svar på kulturella och kreativa näringar.

Möt kreatörer som delar med sig av sin väg till framgång och sina arbetsmodeller. Få kunskap om det praktiska kring entreprenörsskap. Möt kollegor från hela landet och diskutera och fundera kring strategier och framtidsutveckling. Få en inblick i vad den nya digitaliserade världen betyder för näringsliv och marknad."

Anders Kihl
Det var hur som helst inte det som bloggposten skulle handla om utan just möten i sig. Efter första dagen på Kreativt Bränsle hade jag förmånen att träffa en gammal vän. Lars Lundqvist, förnyelsebyråkrat på Riksantikvarieämbetet, en fena på sociala medier, en superduktig fotograf och en härlig människa. Inför konferensen tipsade någon på twitter om muralmålningarna från No Limit i Borås som ett måste och Lars svarade snabbt att det självklart inte skulle missas. Den diskussionen ledde till ett trevligt möte och en rundtur kring de mer centrala väggmålningarna i staden. Intressanta samtal om kultur i allmänhet, street art och framförallt kring hur man genomför ett arrangemang som No Limit.

Viktiga möten med härlig input och chansen att få berätta om Borås. Så har du vägarna förbi Borås - hör av dig!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 67, 6 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar