fredag 8 maj 2015

Nu startar hundkappsäsongen - #blogg100 dag 69

Om ganska exakt en vecka startar säsongen på Borås Greyhound Park. Den 16 maj startar nämligen årets första tävling på hundkapplöpningsbanan och då med Borås Grand Prix kl 15.00. För dig som inte varit på hundkapp tidigare kan jag varmt rekommendera ett besök. Jag kan lova att du kommer bli förvånad över denna fartfyllda sport där hundarna flyger fram i närmare 70 km/h.

Det finns många tillfällen under säsongen att besöka banan då tävlingarna duggar ganska tätt. Du kan hitta övriga tävlingsdatum och hålla dig uppdaterad på hundkapp.nu och sin vana trogen att varje sommar ha en stortävling på banan är det i år dags för SM. På banan har man tidigare både arrangerat SM, EM vid flera tillfällen och förra året European Derby som är en av Europas största tävlingar.

På Borås Greyhound Park har man alltid fri entré och fri parkering. I kiosken hittar du korv, hamburgare, glass, godis, dricka och fika till väldigt förmånliga priser så varför inte bara ta en sväng ut, ta en fika och prova atmosfären, som en liten miniutflykt.

Anders Kihl
Vill du vara med i spänningen på allvar kan du spela på hundarna i varje lopp och det finns en massa olika kombinationer som plats, vinnare och olika kombinationsspel och du kan dessutom satsa så lite som en femma. Det gör att du kan vara med i alla lopp utan att satsa några stora pengar.

SM-tävlingarna går av stapeln den 11-18 juli, mitt under högsommaren. Då kommer Sveriges allra bästa ekipage att finnas på banan och du har chansen att uppleva sporten på den högsta nivån i Sverige.

Hoppas vi ses på banan i sommar. Du kan också följa på facebook såklart.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 69, 8 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar