tisdag 19 maj 2015

Upplev skulpturstaden Borås - #blogg100 dag 80

Nu har du chansen att få en guidad skulpturvandring. Hela sommaren från den 19 maj-29 augusti avgår de från PA Halls Terrass, utanför Kulturhuset. Tisdagar kl 18.00 och lördagar kl 14.00. Du kan läsa mer om guidningarna här och följa Konstmuseets facebooksida. Missa inte heller alla de andra vandringarna (10 st varje helg) som pågår fram till den 7 juni, läs mer på boras.com/stadensomgalleri.

"Borås stad har under senare år av många kommit att kallas för Skulpturstaden. Varför det ligger till så är lätt att förstå. Det räcker med en kortare promenad i stadskärnan för att inse att Borås är ovanligt rikt på skulpturer av välkända konstnärer. Inte sällan har skulpturerna kommit på plats som ett resultat av ett fruktbart samarbete mellan kommun och näringsliv.

Vad man vidare kan konstatera är att många av skulpturerna snarare sticker ut än försynt smälter in i stadsrummet. Skulpturerna ber inte om ursäkt för sin existens, tvärtom står de där de står i egen rätt.
Detta hindrar naturligtvis inte att det alltid givna samspelet med konstverkens omgivning uppstår - med öppna ytor, med arkitekturen, med bilarna, med flödet av människor där en skulptur står placerad.

Stina Hallhagen
Just detta samspel är väl den mest spännande aspekten av offentlig konst!"

Häng med och fotografera gärna en massa, skulpturerna erbjuder riktigt fräcka utsnitt och motiv. Tagga gärna dina bilder på instagram och liknande med #stadensomgalleri

Guidningarna kan översättas till engelska i mån av tid.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 80, 19 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för fjärde gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar