tisdag 30 juni 2015

Vibrerande disco, funk och mycket kärlek CBFC äntrar scenen på Sommartorsdagarna®

På torsdag står de som förband till Hasse Andersson på scenen på Sommartorsdagarna® - det kommer bli grymt tunggung på och framför scenen. Här låter vi Lasse själv berätta om CBFC.

En kväll för ca 5 år sedan bildades bandet som skulle komma att få namnet Cliff Barnes Funk Collective. Namnet kom intuitivt vid en sammankomst då några av oss satt och njöt av några flaskor öl. Den första reaktionen var, Öh... Va... Vad... ska vi heta detta. Efter en stund då namnet började sjunka in så skrattade vi alla tillsammans och insåg att detta var ett underbart namn på vårt band.

Vad var det då som var så bra med namnet.
1. Cliff Barnes var den ständige förloraren i TV-serien Dallas men han gav aldrig upp i sin ambition att bli nummer ett.
2. Dallas som TV-serie var något som berörde disco-generationen på ett tidigare aldrig skådat sätt och oavsett om man gillade eller hatade serien så hade man en åsikt.
3. Namnet har inget att göra med vår musik över huvud taget men det är kul att folk funderar på vilken koppling som eventuellt kan finnas smile emoticon.
4. De som tillhör kollektivet och som kan ställa sig bakom bandnamnet är precis den typen av människor som inte tar sig själva på för stort allvar och det är en av stöttepelarna i vårt kollektiv.

Vad står vi för.
Varför sätter vi oss inte ned, hahahahahaha.

Vi sätter kärleken till musiken främst och då menar jag den musiken som vi tycker om. Vi sätter vår egen kärlek till låtarna i första hand och därmed kommer vi att vibrera med energi som är fylld av kärlek eftersom vi älskar den musik vi spelar. Att dela denna energin är vårt huvudsakliga mål, att sprida kärlek genom disco och funk. Dessa musikstilar svänger så det svartnar om de framförs rätt och svårare än så är det inte. Stolthet, gemenskap och glädje är våra tre honörsord och dessa genomsyrar vår output som enskilda musiker och som kollektiv

Vad tror vi.
Cliff är vår ledstjärna när det gäller svänget, kärleken och energin. Vi ger inte upp i vår jakt på svänget som bygger kärlek. Musik är en räddare av folket och vi tror att vi kan bidra med att göra världen gladare genom den energi vi skapar med vårt spelande.

Kollektivet består av följande personer:
Philip "Phil the thrill" Lindstrand - Leadsång
Cleo "Queen Cee" Engström - Kör/leadsång
Lasse "Lazerlaz" Sehlman - gitarr/kör/leadsång
Jonas "Jobee Keyes" Birgersson - Keyboards
Richard "Richie Jay" Janson - Bas
Fredrik "Mr Fender Bender" Hellsten - Gitarr
Mattias "Mathew Barnes the Third" Engström - trummor
Fredrik "Freddy Barracuda" Lanned - Barytonsax
Peter "Saxpack Geeee" Gagner - Tenorsax
Thomas "Tommy T-bone" Pehrson - Trombon
David "Dizzy T" Norén - Trumpet
Per "First Call" Utbult - Trumpet

mod och kärlek // lasse sehlman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar