fredag 10 juli 2015

En spännande höst på Abecita Konstmuseum

Det blir (som vanligt) en spännande höst på Abecita Konstmuseum. Tre nya utställningar, som samtliga pågår den 27 augusti-29 november med Carl Bengtsson, Mattias Backström och Eva Klasson. Dessutom blir det som vanligt fotokvällar, inte mindre än fyra stycken faktiskt med Annelie Utter, Brutus Östling, Fredrik Schenholm och Peter Gerdehag.

Läs mer om utställningarna nedan, mer information får du alltid på abecitakonst.se och facebooksidan.


CARL BENGTSSON – MODEFOTOGRAFI27 augusti - 29 november 2015
Carl Bengtsson är en av Sveriges mest uppmärksammade modefotografer, känd för sitt melankoliska och poetiska bildspråk. När Bengtsson skapar bilder är alltid modellen i fokus – tillsammans med henne eller honom skapar han en berättelse. I den här utställningen lyfts också de intressanta kläderna fram på ett sätt som kanske inte tidigare gjorts, då Carl ses som en stor porträtt-modefotograf. Kläderna hör inte alltid hemma i miljön de fotograferats i, men de gör berättelsen mer spännande.

Carl Bengtsson är född i Sverige 1952 och har varit verksam som fotograf sedan 1976. Han är självlärd som fotograf och arbetar idag internationellt med Stockholm som bas. Hans kunder är de allra största modevaruhusen och magasinen. Bilderna i utställningen är samlade ur den senare hälften av hans drygt 30 år långa karriär som mode-fotograf. De har tidigare publicerats i flera av de stora internationella magasinen, bland andra Financial Times how to spend it, Sunday Times Style, Vogue och Elle. Hans första bok Portraits kom ut 2011.
Läs mer på: www.skarp.se/carl-bengtsson


MATTIAS BACKSTRÖM – ARKITEKTURKULTUREN
27 augusti - 29 november 2015
Det pågår ständigt ett tyst samtal mellan linjer, mönster och ytor som pockar på vår uppmärksamhet. Denna värld har Mattias valt att kalla för Arkitekturkulturen. Med sina fotografier vill han få betraktaren att se på omgivningen med nya ögon och tänka i andra perspektiv. Bland stillastående konstruktioner och byggnader hittar han en rörelse och en energi. Det är strukturerna som är i fokus och Mattias gör oftare ett utsnitt än en direkt avbildning. Främmandegörande av något bekant är en grundtanke. Arkitektur ska locka till nyfikenhet.
Läs mer på: www.tias.prosite.com/


EVA KLASSON – DEN TREDJE VINKELN
27 augusti - 29 november 2015
Le Troisiéme Angle – Den Tredje Vinkeln
Eva Klasson är född i Borås 1947. Hon blev känd som fotograf under 1970-talet efter att ha varit elev hos Christer Strömholm. Han sände henne till Paris där hon utvecklade sitt konstnärskap och började fotografera på ett då, helt nytt sätt. På sitt rum i Paris påbörjade hon en vågad bildresa med sin egen nakna kropp som modell. Kameran genomsökte hennes kropp ur olika vinklar och från olika perspektiv vilket gav henne fantastiska resultat. Efter några framgångsrika år slutade hon som fotograf och flyttade till USA.

Detta är den andra Eva Klasson-utställningen på Abecita Konstmuseum, men den första där museet visar hela sin samling av hennes unika bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar