fredag 24 juli 2015

O-Ringens "affischnamn" Linn Andersson hälsade på i vår monter

Inför O-Ringen 2015 i Borås har stadens stora affischskåp smyckats av en fantastisk orienteringsbild. Bilden är tagen av fotografen Peter Holgersson och avbildar Linn Andersson på sista kontrollen från en av etapperna under O-Ringen 2014 i Kristianstad.

- Vi gillade bilden väldigt mycket. Den speglar både sporten och folkfesten med miljön, målfållan och alla människor i bakgrunden. Den passade perfekt för att visa upp vad O-Ringen är för boråsarna, berättar Stina Hallhagen som varit projektledare för turismsatsningen från BoråsBorås sida under O-Ringen.

Extra roligt var att när oringen.se lanserade en ny webbplattform, veckorna innan tävlingarna, så föll valet på exakt samma bild.

- Ja då kändes det ändå mer rätt, det blev igenkänning direkt. Valet stod mellan bilden på Linn och en bild på Thierry Gueorgiou (flerfaldig världsmästare) från samma plats som Linn står på när bilden tas. Världsmästare i alla ära, men bilden på Linn gav en starkare känsla kring bredden och mångfalden inom orientering, fortsätter Stina Hallhagen.

På O-Ringens näst sista dag hälsade Linn och hennes föräldrar på oss i vår turistmonter uppe i O-Ringenstaden och fick två stycken gigantiska affischer som använts i marknadsföringen av O-Ringen 2015 i Borås.

Anders Kihl
Linn representerar OK Tyr från Karlstad och sprang under O-Ringen 2015 i D11-klassen. En mittplacering totalt efter torsdagens etapp var facit när vi träffade Linn, men vi kunde nog skönja en viss förhoppning om att kliva upp ett par pinnhåll i resultatlistan.

Bilden upptäckte Linns familj passande nog första gången i ett av de stora ljusskåpen precis utanför målgången på sista etappen, vid Borås Arena.

Vi önskar Linn alla lycka till med orienteringen framöver och tackar för att vi fick "låna" henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar