måndag 20 juli 2015

Vi fick föjla med på Miniknat - gör det du med

I samband med etapperna arrangeras Miniknat för de allra minsta och vi fick följa med på en guidad visning kring banan på Marketappen. Martin Hjertberg som är en av flera som engagerat sig hårt i att skapa en upplevelse för de yngsta O-Ringendeltagarna tar oss med runt banan och berättar.

- I anslutning till varje arena, på varje etapp finns en miniknatbana. En kort snitslad bana för de allra yngsta upp till 8 år, så man kan säga att ni fått lite dispens, skrattar Martin. Deltagarna får en riktig orienteringskarta och stämplar riktiga Sportidentkontroller utmed banan.

Martin Hjertberg
Deltagarna får viss hjälp för att säkerställa att inte felstämpling sker. Varje kontroll har försetts med en bild som ska överensstämma med kontrollen på kartan. Dessutom har varje miniknatetapp ett särskilt tema. För vår upplevelse var äventyr dagens tema. Under måndagen i Tranemo är det djur som gäller och därefter vatten på etapp 3, 112 (spännande) på etapp 4 och fest! på etapp 5. Borås Djurpark och Navet Science Center kommer att vara inblandade på temana djur och vatten.

Miniknat finns på etapperna i ett litet skogsområde alldeles intill den stora arenan. Har man egen sportidentpinne tar man med sig den (det går alldeles utmärkt att låna föräldrarnas), det finns också ett antal för utlån.

Anders Kihl
Kostnaden är 50 kr/barn vid anmälan på plats och du kan betala vid tävlingsexpeditionen i Opentältet eller kontant vid starten för Miniknat. Banan är öppen 08.30-14.30 vid varje etapp.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Miniknatbanan. Barnen som provar när vi är på plats är helt fascinerade, provar delar av banan om och om igen och några har redan gått banan två gånger men är tillbaka en tredje gång (ja man får komma tillbaka och prova igen poängterar Martin). Allra mest lockar nog den spännande linbanan, eller kanske stegen över den "djupa" ravinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar