söndag 9 augusti 2015

Matfest i Västra Götaland - boka datumet idag

Matfest i Västra Götaland lyfter den lokala maten och ger dig möjligheten att hitta nya favoriter och smultronställen. Den 27 september mellan klockan 11-16 håller över 160 producenter, butiker och besöksmål i hela regionen öppet. Här kan du smaka, lukta, känna och se på en del av all den fantastiska mat som produceras runt om i Västra Götalandsregionen. Varje besöksmål har sin historia, sin berättelse och sina smaker.

Matfest är ett unikt samarbete mellan producenter, föreningar och organisationer i vår region, alla med det gemensamma målet att Västra Götaland ska bli den ledande regionen inom lokal mat.

Oskar Lorentzon arbetar som rådgivare på Lokalproducerat i Väst och driver själv Lida fårfarm: "- Matfest är ett arrangemang som är till för att visa hur levande den småskaliga livsmedelsproduktionen är i Västra Götaland! Nästan 170 företag öppnar upp för besökare under Matfest! Det är en härlig blandning av besöksmål! Kaféer, gårdsbutiker, odlare, bagerier och djurhållare. Det är bara ett axplock av vad man kan uppleva under Matfest! Är ni intresserade av lokal mat, vill veta vad ni äter och träffa människorna bakom maten? Ta chansen på Matfest!!"

Vill du veta mer om Matfest i Västra Götaland kollar du på lpiv.se/matfest, där hittar du mer om evenemanget, en lista på alla deltagare, deras hemsidor och en kortare beskrivning av deras verksamhet. Givetvis finns där också en karta där du hittar alla evenemang och besöksmål.

Missa heller inte att följa facebooksidan där du kan se presentationer av deltagarna och deras verksamheter, med massor av inspirerande tankar och bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar