måndag 9 november 2015

Stilren miljö, skön atmosfär och god mat på SMAK

I en härligt avskalad och stilren miljö finner vi en av Borås nyaste restauranger. Det är Boråsbördige krögaren Rasmus Blom som slagit upp SMAK vid Hötorget. Rasmus började sin karriär inom restaurangbranschen med praktik vid 8-års ålder och sedan dess har det rullat på. Med cateringfirma och lunchrestaurang i bagaget var det nu dags att öppna egen krog i centrala Borås och Rasmus gör det med besked och öppnar två.

I vardera ändan av fastigheten vid Hötorget ligger SMAK och Sapori och de båda restaurangerna delar kök. Vi valde att besöka SMAK en lördagskväll och det blir också fokus i den här bloggposten, men vi hoppas så klart att få lov att återkomma efter ett besök på Rasmus andra restaurang.

SMAK har en skön atmosfär och känns väldigt välkomnande. Det är lite som att glida ner på kvarterskrogen där man känner alla. Den här mulna höstkvällen är det ganska ruggigt ute, men på insidan är det desto varmare och trevligare. Den ganska enkla skandinaviska inredningsstilen är ganska avskalad men gemytlig. Personalen är välkomnande och erbjuder snabb och god service, skojar och småpratar med gästerna på ett hjärtligt och härligt vis.

Maten är mycket vällagad och vackert serverad. Vi testar en ryggbiff och en kummelfilé, båda med mycket god smak. Menyn är varierad men tydligt inspirerad av skandinavisk matlagning och råvaror. Någon dessert blev det inte för vår del men ryktet säger att Trio på Crème Brulée är to die for. Har du testat? Kommentera gärna.
Anders Kihl

Vi kan varmt rekommendera ett besök på mysiga SMAK. Och du! Det låter knäppt, men missa inte toaletten, den i sig är värd ett besök.

Öppettider och meny hittar du självklart på smakboras.se och smidigast håller du dig uppdaterad på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar