tisdag 8 december 2015

Antikt shoppingmecka och en skön nostalgitripp i Borås

Sällan har väl trenden kring vackra och kvalitativa retroprylar var starkare än nu. För ett tag sedan bloggade vi om nyöppnade Q4 i Dalsjöfors och nu har vi gjort ett besök på Göta Antik & Design.

I en på ytan väldigt oansenlig kontorslokal på Göta, har Gerd och Ingvar Torstensson fyllt och möblerat inte mindre än nio rum med alltifrån små detaljer till lampor, porslin och möbler. Ja man kan nog kort sagt hitta det mesta och rummen erbjuder verkligen en nostalgitripp av sällan skådat slag. "- Åhhh en sån hade mamma." "- Nämen titta en sån, minns jag stod hos farmor." o s v är meningar som lätt hamnar på ens läppar. Men det handlar långt ifrån enbart om nostalgi, det är fina saker som samlas i rummen.

Gerd och Ingvar har huserat i de nuvarande lokalerna i inte mindre än tio år och samlingen är diger. Man har valt att specialisera sig på modern design med tonvikt på saker från 50-tal fram till 80-tal. Här samlas möbler, textilier, keramik, porslin och glas av formgivare som t.ex. Carl Malmsten, Yngve Ekström, Signe Persson-Melin, Marianne Westman, Stig Lindberg, Erik Höglund, Bertil Wallien m.m.

Varje år brukar man ha en säsongsstart, då man också har som mest spännande saker i lager, i slutet av augusti. - De bästa grejerna går först, säger Ingvar. Sedan rullar man på under hösten fram till strax innan jul. Du som aldrig tidigare har besökt butiken men planerar att göra det bör med andra ord agera skyndsamt.

Anders Kihl
Med jämna mellanrum publiceras bilder på nyinkomna saker på instagramkontot så håll utkik.

Vi kan varmt rekommendera ett besök. Oavsett om du är antiknörd och på jakt efter något väldigt specifikt eller bara allmänt intresserad av en skön retrokänsla så kan vi lova att du kommer hitta något du finner spännande här. Kanske är du t o m bara nyfiken på en gigantisk nostalgitripp, det går för sig det också.

1 kommentar:

  1. Kvitto fick man inte. Pengarna verkar gå rakt ner i fickan. Trist.

    SvaraRadera