torsdag 7 januari 2016

Navet, King of the Ring & Rövardotter - helgen i Borås är nära!


Inget planerat till helgen? Jul och nyår är över för denna gång, men misströsta icke. Januari må vara bitande kall, men inte gör det denna tid mindre härlig för det. De fantastiska verken från No Limit Borås gör sig exempelvis extra bra i vacker vinterskrud. Broschyr med info om de olika verken finner du på Borås Turistbyrå eller digitalt på följande länk.

Föredrar du istället att befinna dig inomhus kommer här ytterligare lite helgtips:

Jullovsöppet på Navet
Har du måhända länge velat testa på att skriva ut i 3D? På Navets nya skaparavdelning TESSET kan du skapa, bygga, programmera och... ja, just precis, skriva ut i 3D. Coolt! Passa på att prova detta, och mycket mer på Navet innan den 10 januari. Öppet kl 11-16.

King of the Ring
Den 8-10 januari kommer en av Nordens största boxningsturneringar till Borås. Turneringen kommer bjuda på suverän boxning med boxare från den allra yppersta eliten. Regerande mästaren Clarence Goyeram är tillbaka för att försöka bli tvåfaldig mästare. Spänning och dramatik kommer nog vara två centrala ord för detta event. En turnering du med boxningsintresse absolut inte vill missa! Vi tycker det är oerhört häftigt att detta evenemang kommer till Borås.

Ronja Rövardotter
Vill du hellre se dramatik i form av teaterskådespel är du välkommen att se Ronja Rövardotter, som nu i dagarna och fram till och med den 31 januari spelas på Sagateatern i Borås. Ronja flyttar ut i Mattisskogen och möter Grådvärgar, Vildvittror och Rumpnissar, och Birk förstås, som flyttat in i ena halvan av Mattisborgen som delat sig. Detta leder till en tvekamp och massa spänning, skratt och humor. Biljetter till evenemanget köper du på Borås Turistbyrå eller via denna länk.


Living Gospel
Borås största gospelkör Living Gospel bjuder tillsammans med Svenska kyrkan i Borås in till en stämningsfull kväll i Gustav Adolfs kyrka. Lyssna till körens gospeltolkningar av julsånger och njut av vacker gospelmusik. Kända gospellåtar varvas med att du i publiken själv får vara med och sjunga ut julen.

Knallepokalen
Den 9 och 10 januari är det kvaltävling i synkroniserad konståkning, synkro, i Borås Ishall. Senior och juniorlag kommer att tävla med ett kortprogram och ett friåkningsprogram, och ungdom och debutantlag med ett friåkningsprogram. Välkommen till två spännande eftermiddagar i Borås Ishall. Mer info om dagarna hittar du här.Nyårsrevyerna
Har du ännu inte varit och sett de två nyårsrevyerna i Borås rekommenderas varmt varsitt besök. Sandras revy - Sagan om O går på Sagateatern och Boråsrevyn spelas på Åhaga. Skratt, glädje och underhållning på hög nivå. Köp din biljett hos oss på Borås Turistbyrå!

Johanna Jagendal
Detta är bara ett par av alla saker som finns att roa sig med i vårt vackra Borås nu till helgen, såhär första veckan på 2016. Förutom ovan nämnda evenemang bjuder som vanligt Borås fantastiska restauranger så som Babbel, Cyrano, Oliven, La Copita, Tugg Burgers, Hell's Burger, Sapori och Smak m.fl. på välsmakande mat och dryck. Borås restauranger är väl värda ett och flera besök. Kika in på boras.com/matochdryck för ytterligare tips på ställen att äta gott på.

En riktigt trevlig Boråshelg önskar vi er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar