söndag 27 mars 2016

Brämhults gård, en oas för både upplevelsen och själen - #blogg100 dag 27

Som en oas ligger Brämhults Gård inredd i en gammal svinalänga utmed Hybergsrakan i Brämhult. Bara 10 minuter från centrala Borås och under timman från Jönköping och Göteborg. Det är verkligen en fantastisk plats och en underbar byggnad. Redan när vi parkerar bilen infinner sig ett påtagligt lugn och den omkringliggande miljön blir bara vackrare för varje dag i takt med våren.

Jörgen som äger gården har verkligen skapat något unikt. Det som tidigare var en förfallen ladugårdslänga för grisar med rå betong och en påtaglig doft av urin är idag världens charmigaste mötesplats med en genomgående grundtanke om ekologi och hållbarhet.

I bottenplanet finns stora öppna ytor där man den här dagen slagit upp sitt gårdscafé med smörgåsar och fika, allt självklart bakat på lokala råvaror av god kvalitet. Man har trots omfattande renoveringsarbeten lyckats fånga in atmosfären och många är de härliga detaljerna som kommer från den ursprungliga gården och minner om svunna tider. Vagnshjul, gamla trälårar och rostiga maskindelar har fått bli vackra och spännande inredningsdetaljer.

I den andra delen av bottenvåningen finns träningsrum där man nästan på daglig basis erbjuder olika träningsaktiviteter för grupper, självklart goda omklädningsutrymmen och dusch. Här pågår just nu också planeringen av en ny spadel med badtunna utomhus m m.

Hållbar hälsa är en ny stor satsning man gör på gården och här kommer man jobba med företag eller grupper genom hela ledet med alltifrån individuella rådgivning till gruppträning, kost och mental coachning.

Under året blir det också en hel del evenemang på gården, både i egen regi med marknader på vår och jul samt öppna helger med gårdscafé. Det är t ex ett perfekt stopp under Linnémarschen som passerar förbi kring knuten. Går du inte själv kan du alltid sitta och fika och heja på de förbipasserande. Jörgen berättar att det t ex under våren nu är bokade med bröllop och andra tillställningar i huset så gott som varenda helg. Man erbjuder cateringmat på lokalproducerade råvaror och nyligen har man också färdigställt ett större kök för att ge en bättre service kring mat på gården.

Stina Hallhagen
Jag kan varmt rekommendera ett besök på gården, kanske bara för att ta en fika, för att delta i något evenemang eller kolla in vad gården kan erbjuda för just dig, kompisgänget, festen ni planerar eller för företagseventet. Det går naturligtvis också alldeles utmärkt att göra som idag, fika, prata med folk och bara njuta av lugnet och den härliga atmosfären.

Vi har tidigare bloggat om Brämhults Gård på #blogg100 under Linnémarschen 2015, den postningen kan du läsa här. Mer information hittar du på bramhultsgard.se och löpande uppdateringar får du på facebooksidan och på Instagram kan du följa utvecklingen på gården på riktigt nära håll.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 27, 27 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar