torsdag 17 mars 2016

Champions Cup, världens bästa innebandy i Borås - #blogg100 dag 17

Den 30 september till 2 oktober har du chansen att se världens bästa klubblag i innebandy i Borås. Då avgörs mästarcupen Champions Cup i Boråshallen och Europas absolut bästa lag på både dam- och herrsidan kommer hit för att göra upp om de åtråvärda titlarna.

Göteborgslaget Pixbo Wallenstam är redan klara för spel med både damer och herrar. Laget lyckades knipa seriesegern i SSL. I grunden kan man säga att varje nation bara har två lag (ett herr och ett dam), men eftersom Sverige är värdnation erbjuds man ytterligare ett lag för vardera och dessutom kvalificerar sig ytterligare lag genom EuroFloorball Cup.

Hur som kommer vi få se flera lag från Sverige vad det lider när superfinalerna är avgjord och därför hoppas vi så klart på en riktig publikfest i Boråshallen i månadsskiftet september-oktober.

Klara lag för Champions Cup är:
- Nauka MP, Ryssland, damer (kvalificerade genom seger i EuroFloorball Cup)
- Pixbo Wallenstam IBK, Sverie, damer (kvalificerade genom serieseger i SSL)
- Greåker IBK, Norge, herrar (kvalificerade genom seger i EuroFloorball Cup)
- Pixbo Wallenstam IBK, Sverige, herrar (kvalificerade genom serieseger i SSL)

De sista platserna till Champions Cup avgörs genom respektive lands (Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz) superfinaler i mitten samt i slutet av april. Först då är samtliga deltagande lag klara.

Anders Kihl
Champions Cup arrangeras av internationella innebandyförbundet, svenska innebandyförbundet, den lokala föreningen Fristad GoIF och värdstaden Borås.

Du kan redan nu säkra dina favoritplatser. Biljetterna finns tillgängliga hos oss på Borås Turistbyrå eller online på ticnet.se.

All information du behöver inför evenemanget får du på floorballchampionscup.eu samt på facebooksidan och twitterkontot. Självklart blir vi också glada om du markerar kommer på eventet och sprider det till andra intresserade.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 17, 17 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar