torsdag 10 mars 2016

De 39 stegen, fartfyllt, galet, romantiskt och många skratt - #blogg100 dag 10

Nyss hemkommen efter ännu en fantastisk föreställning på Borås Stadsteater. Sist handlade det om Romeo & Juliet på vårdhemmet Verona, idag var det dags igen. De 39 stegen på stadsteaterns lilla scen. Det är något speciellt med mindre scener, det blir mer intensitet, man kommer mycket närmare och inte sällan omges man dessutom av skådespelarna själva som stundtals använder hela lokalen inklusive sittplatserna som scenografi.


De 39 stegen är otroligt fartfylld och även om pjäsen innehåller en otrolig mängd olika karaktärer och roller, är skådespelarna väldigt få. Korta, snabba växlingar - ibland så snabba att skådespelarna byter karaktär på scenen. Det vävs in väldigt snygg som en del av pjäsen och blir en väldigt rolig del av helheten.
Så här presenteras pjäsen: "De 39 stegen. En spännande thrillerkomedi med film noir-känsla, tågjakter, spioner, femme fatales, lömska skurkar med avhuggna fingrar och även lite romantik.

Richard Hannay dras in en hektisk jakt där världens öde står på spel. Efter ett möte med en mystisk kvinna i ett dimmigt London har han plötsligt trasslat in sig i en intrig där han misstänks för ett mord han inte begått och jagas av både poliser och hemliga agenter. Vi får följa med Hannay på ett storslaget äventyr som inte bara hotar Storbritanniens säkerhet – utan hela världens."

Pjäsen är fullkomligt underbar och erbjuder allt. Jag fick många sköna skratt, breda leenden och en stor upplevelse den här kvällen. Det verkar dessutom som det är många som delar min uppskattning för De 39 stegen.

Stina Hallhagen
Pjäsen är så till den milda populär att mängder av föreställningar är slutsålda eller har väldigt få bijetter kvar. Med anledning av den stora publiktillströmningen har stadsteatern valt att förlänga spelperioden och nu spelas De 39 stegen ända fram till en bit in i maj.

Du följer självklart allt som händer på vår fantastiska stadsteater på webbenfacebook och instagram. Biljetter köper du på Borås Turistbyrå, i biljettkassan i Kulturhuset eller online på biljettforum.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 10, 10 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar