onsdag 16 mars 2016

Dignande tapasbord och ljuvliga grillrätter på La Copita - #blogg100 dag 16

Ett helgbesök på restaurang La Copita på Allégatan är det senaste i vårt testande av stadens restauranger. Grill & Tapas är parollen och jag kan lova att du inte kommer bli besviken oavsett om du går på flera smårätter eller grillrätterna.

Atmosfären på La Copita är trevlig och mysig, man får nästan lite känsla av den lyxigare varianten av kvarterskrog. Personalen är glatt och trevligt välkomnande samt mycket kunnig kring både rätterna på menyn och dryckesalternativen.

I vårt sällskap prövades både grillrätter och tapas. Oxfilén var enligt sällskapet tokgod och synnerligen vällagad. Vi provade också lite blandade tapasrätter, bland annat en väldigt välsmakande och härligt komponerad ost- och charkbricka som var väl tilltagen.

Stina Hallhagen
De yngre i sällskapet lyckades spara plats till härliga efterrätter trots rejält tilltagna varmrätter. Mumsandet och njutsamt hummande tog vid när vit chokladpannacotta och en mörk chokladbakelse kom på bordet.

Vi var väldigt nöjda, mätta och glada efter vårt besök och kan varmt rekommendera dig att prova La Copita om du inte redan gjort det.

Håll dig uppdaterad på lacopita.se och på facebooksidan.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 16, 16 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar: