lördag 19 mars 2016

Favoriter i vackra BORÅS - #blogg100 dag 19

En fantastisk vårdag i Borås. Det är alltid lika härligt när det första riktiga vårsolen kommer och staden på riktigt lever upp. Man ser folk sittandes på parkbänkar, i trappor, mot en mur eller på andra ställen där man lyckats hitta solen och komma undan lite från vinden som trots allt var lite kylig.

Staden är full av människor på både gator och torg, men framförallt på uteserveringarna. Många var de som ville lapa sol över en kaffe eller kanske rent av en kall öl eller ett glas vin. På Sandwalls plats och vid Tugg Burgers utmed Viskan var det fullsatt till sista plats när jag strosade förbi.

Sandwalls plats är för övrigt en av många favoritplatser i Borås under vår- och sommarhalvåret. Det är verkligen underbart att sitta här och blicka ut över Viskan och den vackra Stadsparken. Vill man inte besöka en restaurang kan man ju alltid köpa med sig något gott och sitta på trapporna ner mot Viskan eller varför inte packa en picknick-korg och sätta sig i parken. Perfekt också om man har barn med sig med närheten till den stora lekplatsen.

En annan av mina favoritplatser har med tiden blivit Knalletorget. Sedan man gjorde i ordning hela ytan utanför den anrika biografen Röda Kvarn och tog bort trafiken är det verkligen vackert här. En vårdag som idag i trappan ner mot vattnet med en fond av skulpturen Bodhi (av Fredrik Wretman) som avtecknar sig mot Röda Kvarn eller en sommardag på den lilla mysiga uteserveringen som drivs av Bishops Arms. Även här brukar barnen kunna sysselsätta sig en stund vid den lilla fontänen framför biografen om man vill sätta sig ner en stund för att koppla av på en bänk eller i trappan.

Anders Kihl
Den här lördagen var en helt underbar dag att njuta av solen, titta på skulpturer och street art samt inte minst för att shoppa i stadskärnan.

Vill du tipsa om dina favoritplatser i Borås på vår blogg? Det går alldeles utmärkt det, läs mer nedan om hur du kan gå tillväga. Det är alltid roligt med fler perspektiv och kanske har du en alldeles speciell plats som få känner till?

I övrigt hittar du alltid tips på sevärdheter, besöksmål och evenemang på boras.com och på vår facebooksida.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 19, 19 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar