fredag 18 mars 2016

Fira påsk på Science Center eller bland vilda djur! - #blogg100 dag 18

Våren är i antågande och påsklovet i Borås närmar sig med stormsteg. Under påskledigheten har våra stora besöksmål öppet och en hel del extra evenemang och aktiviteter arrangeras i staden. Vi föreslår att du börjar påskfirandet på allvar med Borås Citys klassiska påskparad. Paraden startar kl 12.00 på Knalletorget (vid Röda Kvarn) och efter en kort promenad landar vi på Stora torget, där blir det lite sång och godisutdelning till barnen. Givetvis blir det ännu roligare om så många som möjligt är utklädda med påsktema!

I Borås djurpark börjar påskfirandet redan på långfredagen och man har öppet dagligen 25 mars - 3 april mellan kl 10.00-16.00. Den 25-28 mars har du möjlighet att träffa djuparkens maskot mellan kl 10.00-13.00 och dessutom erbjuder parken en spännande påskäggsjakt för alla barn. Mer information och uppdaterat program för påsklovet får du på boraszoo.se.

På Navet Science Center är det påsklovsöppet den 27 mars-3 april mellan kl 11.00-16.00, dagligen. Här behövs egentligen inga programpunkter, det enda du som förälder behöver planera är hur du ska få med dig kidsen därifrån när det är dags att åka hem. Håll dig uppdaterad kring vad som händer på navet under lovet på navet.com.

Om vädret mot förmodan inte skulle locka till utomhusaktiviteter är Stadsparksbadet ett hett tips. Här finns äventyr, motion och avslappning för såväl gammal som ung. Öppettider i påsk är som följer: skärtorsdagen 24 mars kl 06.30-21.00, långfredagen stängt, påskafton-annandag påsk 26-28 mars kl 10.00-16.00. Den 29 mars-3 april är badet öppet enligt ordinarie öppettider.

Lagom till påsklovet kickar äventyrsparken UpZone igång sin verksamhet för säsongen. Spännande banor från de lägsta banorna för de mindre eller nybörjarna i sammanhanget till riktigt hisnande historier på riktigt hög höjd. Nytt för i år är en teambana som erbjuder fler, häftigare och mer utmanande aktiviteter att delta i. Boka äventyrskamp och sätt kommunikationsförmåga, fokus och vänskapen på prov.

Anders Kihl
Textilmuseet finns en härlig DIY-yta där både barn och vuxna kan hålla sig sysselsatta hur länge som helst med textilt skapande och här finns också en gigantisk provgarderob där man kan prova vintagekläder. Dessutom har utställningen av maskinparken öppnat upp, som för övrigt varit stängd i nästan fyra år sedan Textilmuseet påbörjade sin flytt, så här finns garanterat något för alla.

Vill du ha fler sköna tips på aktiviteter kolla du in vår påsklovssajt och på boras.se hittar du ännu mer information om vad som händer på fritidsgårdar och liknande under lovet.

Ha ett riktigt skönt lov, hoppas du upplever det i BORÅS!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 18, 18 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar