lördag 12 mars 2016

No Limit Street Art Borås, vilket är ditt favoritverk? - #blogg100 dag

Känner ni att det börjar bli vår i luften? Även om det fortfarande är lite kylslaget så känns det ändå att det börjar vända nu, det blir ljusare och ljusare för varje dag. Offentlig konst kan man naturligtvis uppleva året om och det finns helt klart fördelar med att uppleva t ex No Limit-målningarna mot en krispig blå himmel och snö som fond. Dock är det kanske allra trevligast att gå runt och strosa bland målningar och skulpturer under den varmare årstiden, när man kan stanna upp, titta, njuta och reflektera hur länge man vill.

Har du inte upplevt den offentliga konsten i Borås är det dags för ett besök. Som projektledare för två upplagor av festivalen ligger No Limit naturligtvis mig varmt om hjärtat, men kombinationen av små installationer, gigantiska muralmålningar och skulpturer är nog det som gör Borås allra mest unikt.

Jag skulle kunna skriva sidvis om verken, men det är din upplevelse som räknas. Har du tittat på konsten förr? Då är det säkert dags igen. Trots att jag sett det mesta ett otal gånger upptäcker jag hela tiden nya detaljer, spännande vinklar eller perspektiv att se verken ur.För dig som inte har koll på vad No Limit är, ger den korta filmen ovan (som för övrigt visats en bra bit över 100.000 gånger) en skön känsla kring vad det handlar om.

Väl på plats, glöm inte dela din upplevelse och tagga dina bilder, facebookinlägg och liknande med #nolimitboras - vill du se hur andra upplevt street arten så sök på taggen, det finns i skrivande stund över 5.000 bilder (om man räknar in några andra populära versioner av taggen med årtal och svenska tecken).

Stina Hallhagen
Du hittar all information om konstnärerna och verkan från såväl 2014 som 2015 på nolimitboras.com. Där finns också en digital karta som visar var alla verken finns. Föredrar du en vanlig papperskarta är du varmt välkommen in på Borås Turistbyrå för att hämta ett exemplar.

Även om det inte är någon festival i år så postar vi ofta bilder och uppdateringar (från t ex andra street art-sajter och liknande) som handlar om No Limit, så se till att följa på facebook, twitter och instagram.

Vilken är din favoritkonstnär och vilket verk gillar du allra bäst? Kommentera gärna nedan eller varför inte berätta på tripadvisor vad du tycker om No Limit Street Art Borås?

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 12, 12 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar