torsdag 24 mars 2016

OPEN, extra allt på Textile Fashion Center - #blogg100 dag 24


I maj är det två år sedan Textile Fashion Center invigdes och de gamla textila fabrikslokalerna fick nytt sprudlande liv med kreativitet, innovation, akademi, affärsmannaskap och mycket mycket mer - you name it. För ungefär en vecka sedan öppna åter maskinparken på Textilmuseet, en eftertraktad utställningsdel som med anledning av flytten till Textile Fashion Center levt undanskymt i nästan fyra år. Nu är det dags att fira, igen!

Den 15-17 april öppnar vi upp lokaler, verksamheter, utställningar, pop-up butiker, ja kort sagt hela huset är öppet och på programmet står massor av programpunkter med alltifrån föreläsningar till musik. Allt under samlingsnamnet OPEN Textile Fashion Center.

Ett av många superspännande inslag är föreläsningen med Neil Harbisson, världens första cyborg, som vi bloggat om tidigare. Textilmuseet inviger utställningen Artist Textiles - Picasso till Warhol, en helt unik privat samling av konsttextilier, skapade av några av världens mest välrenommerade konstnärer. Picasso, Warhol, Matisse, Chagall, Miró och Dali, är det kanske namn som klingar bekant?

Sugen på att medverka själv, då har du chansen under vår OPEN Stage på Pumphuset. Vi står för publiken och atmosfären, du för underhållningen!

Helena Alcenius
Varmt välkommen till OPEN Textile Fashion Center 15-17 april. Varmt välkommen alla andra dagar också för den delen. Textile Fashion Center är en naturlig mötesplats där tusentals människor besöker huset dagligen i olika ärenden. Titta förbi du också!

Allt som händer under de här dagarna följer du på textilefashioncenter.se/open och givetvis på facebook, instagram och twitter.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 24, 24 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar