fredag 11 mars 2016

Populära hittaut.nu tillbaka även 2016 och nu tillgänglighetsanpassat - #blogg100 dag 11

Det är klart, det blir ytterligare en säsong med populära hittaut.nu i Borås. Med ett på många sätt fantastiskt orienteringsår i Borås 2015 med O-Ringen och ett enormt intresse även för hittaut.nu hoppas man i år på ett ännu större intresse.

hittaut är ett ypperligt sätt för såväl turister som boendes i staden att upptäcka både stadsmiljön och spännande platser i skogen. Checkpointsen på kartan har olika färgbeteckningar som återger svårighetsgrad och erbjuder på det viset alltifrån enklare stadskontroller till mer svårtillgängliga i tuffare terräng.

Det blir nya områden och platser att upptäcka, det utlovas från säkra källor. Den officiella releasen av årets upplaga kommer traditionsenligt att ske i samband med Linnémarschen den 23-24 april och den som är sugen på en fysisk papperskarta är varmt välkommen till Borås Arena under de dagarna. Förslagsvis kombinerar man naturligtvis det med att vandra marschen också.

Helt nytt för i år är att hittaut.nu i Borås "ärver" många av de erfarenheter som gjordes under 2015-års O-Ringenarrangemang i Borås, kring tillgänglighetsaspekten. Jan Hilding, som arbetade intensivt med det som under O-Ringen kallades Flex-O, berättar att man i år kommer erbjuda områden som är särskilt väl lämpade för fysisk- och/eller kognitiv funktionsnedsättning. Det kan handla om allt ifrån att delar av kartan presenteras i kraftig förstoring, kognitivt stöd i form av bildstöd eller andra hjälpmedel. Områdena som blir aktuella är inte 100% klara ännu, men det kommer högst sannolikt att bli både centrumnära miljöer där terrängen naturligt medger bättre fysisk framkomlighet, men även något av de Flex-O områden som finns i skogarna runt Borås.

Anders Kihl
Självklart är du också välkommen att hämta fysiska kartor på Turistbyrån i Borås fr o m 25 april. Lycka till med checkpointsen.

"hittaut.nu är ett hälso- och friskvårdsprojekt med målet att få människor i rörelse och upptäcka nya platser i sin omgivning.

På varje ort som arrangerar hittaut.nu skapas en karta med checkpoints i olika svårighetsgrad. Gröna checkpoints är enklast och oftast placerade utmed vägar eller stigar. Därefter kommer blå och röda checkpoints placerade i skogsområden. De allra svåraste checkpointsen är svarta, en rejäl utmaning för de flesta!" Mer detaljer och historik här.

facebooksidan kan du hålla dig uppdaterad om nyheter, extrasläpp m m.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 11, 11 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar