tisdag 29 mars 2016

Snökullaboden, bondromantik och kuriosa - #blogg100 dag 29

Under en utflykt till Brämhult, ca 10 minuter från stadskärnan, under påskhelgen kollade vi runt lite för att se vad som erbjuds. Utmed Hyberg finns många spännande utflyktsmål (vi återkommer säkert till det i senare bloggposter) både när det gäller naturupplevelser och mer öppettidsstyrda besöksmål. I dags handlar bloggen om en liten pärla för den som är intresserad av vackra gamla saker. Snökullaboden är en till synes oansenlig gårdsbyggnad till ett bostadshus på Hyberg, men inuti ryms en liten idyll och jag fastnade direkt i att botanisera runt bland allehanda prylar.

Bondromantik och kuriosa är den egna benämningen på innehållet och i två våningsplan ryms fantastiska saker från svunna tider och allting är till försäljning. Glas, porslin, linne, textilier, små och lite större möbler m m. På övervåningen finns en uppsjö av härliga gamla trälådor, skidor m m. Ett riktigt smörgåsbord för den som ska inreda ett lantligt kök, en sommarstuga eller kanske rent av en supercool retrorestaurang eller liknande.

Stina Hallhagen
Snökullaboden är på intet sätt ny, men jag tycker personligen att fler borde hitta hit för att njuta av vackra ting. Vi får en liten rundvisning bland grejerna och i ladugården visar familjen som driver boden lite större möbler, dessutom får vi passa på att hälsa på de vackra hönorna och den ståtliga tuppen som bor på gården. Passa dessutom på att följa hela Hybergsrakan och håll utkik efter öppetskyltar, det finns en hel del att uppleva utmed vägen.

webbsidan kan du få mer information och på instagram finns härliga inspirationsbilder. Snökullaboden har öppet på söndagar mellan kl 11.00-15.00 men är du långväga besökare kan du ofta göra upp om en tid, här hittar du kontaktuppgifter.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 29, 29 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar