onsdag 2 mars 2016

Sveriges största vandringsevent 40-års jubilerar - #blogg100 dag 2

Det känns smått otroligt att det nu är 40 år sedan man för första gången i organiserad form vandrade över "Wästgöta fjällar". Det var så Linné kallade de höglänta områdena mellan Borås och Alingsås, med anledning av terrängen och faunan - "emedan det aldeles liknar fjäll till stengrund". På den tiden gick marschen mellan Alingsås och Borås, men deltagarantalet ökade markant när man valde att dra sträckningen över Rya Åsar och ha en gemensam start och målplats.

Helgen den 23-24 april kan du vara med och vandra och fira den 40:e upplagan av Linnémarschen. Marschen är sedan 2012 upptagen i den internationella vandringsorganisationen IML som organiserar och kvalitetssäkrar vandringevent över hela världen. Sedan 2014 finns också en nordisk motsvarighet där du kan vandra i de fyra nordiska länderna, samla stämplar i ditt walking pass och få medaljer.

Jag har vandrat Linnémarschen under ett par år nu, försökt hålla mig till 21 km Kype-Ymer under lördagen och 21 km Rya Åsar under söndagen. Jo jag får lov att medge att det känns i benen när man kliver in på Borås Arena någon gång under tidig eftermiddag på söndagen, men känslan är också väldigt skön. Dels för att man faktiskt promenerat ett marathon över två dagar men också för att man fått uppleva vacker natur, underbart härliga människor från världens alla hörn och för att hela marschen är något av en folkfest i Borås.

Under lördagen ringlar sig flera av banorna genom stadskärnan mot sluttampen och med vackert vårväder (vilket vi naturligtvis hoppas på) blir det en skön mix mellan natur och stad och massor av människor i rörelse.

Anders Kihl
Sprillans nytt för i år är en riktig långkörare över två dagar och hela 57 km. Något av en utmaning även för den erfarne vandraren.

Är du inbiten Linnémarschenvandrare kan du ju definitivt inte missa 40-års jubiléet, har du aldrig gått marschen tidigare är det ju ett fullkomligt lysande tillfälle att börja. Jag kan rekommendera det varmt - hoppas vi ses utmed vägen.

Läs mer och anmäl dig på linnemarschen.se och följ facebooksidan för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 2, 2 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar