måndag 28 mars 2016

Tre riktiga vårtecken - #blogg100 dag 28

När jag vaknade i morse var det till solstrålar som avslöjade att det är hög tid att putsa fönster, jag väljer att se det som ett härligt vårtecken istället för att bli stressad över. För när jag tittade ut, så var det inte sommarsolen jag väckts av, för utan solen så är det ganska fult brunt i naturen nu. Träden ser ledsna ut och nakna ut där de står och med de sista fallna löven kring sig, gräsmattan har precis blivit av med sitt snötäcke, kring väggkanter ligger lite smutsig ful snö kvar och gatorna väntar på att bli sopade. Ens gamla vinterrock känns helt plötsligt dammig, ja jag tycker till och med att husen ser ledsna och fula ut.

Men om man mentalt tar lite sats och tänker lite längre, så tvingar jag fram dessa tankar: I går ställde vi om klockan – det vittnar om vår- och sommartid och så kom utskicket om att det är dags att anmäla sig till Linnémarschen. Det räcker för mig! Att se bilderna med de vitsippeklädda backarna kring Rya Åsar, björkarna och träden med de finaste sprödaste nyanserna av grönt gör att jag känna doften av den riktiga våren. Det är bara fyra helger dit, så nu är det bara att se till att anmäla sig, men först måste jag ju bestämma mig vad jag skall gå för sträckor i år. ”Adventure Walk” har vi vuxit ifrån, men det var riktigt roligt när vi gick med min dotters hela klass. Ser att man kan anmäla skolklasser för 50 kr per person, det skulle jag göra om jag fortfarande hade skolbarn. Men nu sitter jag med kart- och bansträckningen och funderar hur långt 42 km är, egentligen. Eller ska jag dela upp det på två dagar och gå 21 km + 21 km? Då kan jag ju bli en ”international walker”, dvs få en stämpel i ett pass och med det ta mig vidare i världen för att vandra i de andra medlemmarna i IML Walking Associationen. 

Helena Alcenius
Jag har ju faktiskt gått den i Barcelona, det var ett spännande sätt att se den staden, men nu lockar även Frankrike, Schweiz och Irlands vandringar. Så nu är risken att istället för att tvätta fönstren idag så börjar jag planera vandringstripp runt i Europa…

Inser att jag nu sitter och drömmer mig bort, så tillbaka till morgonkaffet, klart är i varje fall att den 23-24 april väntar Linnémarschen och det är ett äkta vårtecken att se fram emot!


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 28, 28 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar