onsdag 9 mars 2016

Upplev basketborgen! - #blogg100 dag 9

Foto: Jörgen Jarnberger, Jpix Foto
Är du boråsare har du kanske någon eller förhoppningsvis flera gånger varit i "basketborgen" eller Boråshallen, om man så vill. Om inte så är det definitivt dags nu. Kommer du utifrån så kan vi utan att skryta berätta att vi har en av landets mest stämningsfulla basketarenor. I borgen är stämningen ofta väldigt hög och Borås Basket har genom åren legat väldigt högt i publiksnitt.

Grundserien är över och nu rullar kvartsfinalspelet igång. Borås möter Nässjö och kvartsfinalerna spelas i bästa av fem matcher. Det innebär teoretiskt att det kan bli tre, fyra eller fem matcher beroende på resultaten. Först till tre vunna matcher går vidare till semifinal, det innebär också att matchen på långfredagen kan komma att utebli om kvartsfinalspelet redan är avgjort då.

Så här spelas Borås kvartsfinaler hemma: 13 mars kl 16:04 Boråshallen, 20 mars kl 16:04 Boråshallen och (eventuellt, se ovan) långfredagen 25 mars kl 16:04 Boråshallen. Däremellan spelar man även en eller två bortamatcher i Nässjö Sporthall. Borås har s k hemmaplansfördel med anledning av sin placering i grundserien och får därför tre hemmamatcher av totalt fem matcher.

Säsongen har givit lite varierande resultat men en hedrande fjärdeplats i grundserien och nog är det dags för Borås nu. Till skillnad från flera tidigare år när laget gått som tåget i grundserien (vem minns inte den fantastiska segersviten från säsongen 2013/2014 när Borås Basket kammade hem 22 raka segrar) och fått vika ner sig i slutspelet kan vi bara hålla tummarna för att rollerna är omvända den här gången och att det i år räcker riktigt långt.

Se till att säkra din plats bland Sverige bästa basketpublik och upplev stämningen och atmosfären.

Biljetterna köper du här, än så länge finns alltså bara de två garanterade hemmamatcherna att köpa.

Allra bäst följer du naturligtvis på plats i Boråshallen, men det finns nästan galet många varianter att hålla sig uppdaterad om allt som händer på plan och kring Borås Basket i allmänhet. Givetvis på borasbasket.se, facebooksidan, twitterkontot och instagramkontot.

De absolut snabbaste liveuppdateringarna och tweetsen med mest glimt i ögat får du av Borås Basket Fans (@borassupport).


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 9, 9 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar