tisdag 22 mars 2016

Våren har kommit till Sveriges mest centrala torp, Annelunda - #Blogg100 dag 22

I dag gästbloggar våra torparvänner från Torpet Annelunda. Sveriges kanske mest centrala torp, mitt i Annelundsparken. Ett längre stenkast från stadsmotorvägen, Pinocchio och centrumkärnan. Ta och titta till dem i vår, säg hej och kika runt.

Vårdagjämningen och även på torpet och i dess omgivningar finns tecken på att våren är på G även om torparna bara gör tillsynsbesök än så länge. Det har dock det börjat röra på sig lite grand.

Syrenens knoppar har börjat bli stora. Vid äppelträdets fot har lökväxter börjat titta fram trots vår hårda ogräsrensning där. Aklejan har börjat få små bladrosetter. Hur det går med vår aroniahäck som klipptes ner och föryngringsbeskars kan vi inte säga något om. Några knoppar syns inte än men vi är beredda på det värsta. I år har vi flera spännande projekt på gång som vi ska berätta mer om senare. Redan nu kan vi berätta att stugan i april kommer att genomgå en renovering eftersom baksidan och golv har ruttnat på sina ställen.

I parken alldeles utanför lyser vintergäcken upp och de får fint besök av övervintrande nässelfjärilar. Även trollhasseln blommar på bar kvist. Nu vet vi också att det som säljs i blomsterhandeln som trollhassel egentligen är ormhassel för det är den och inte trollhasseln som får vridna grenar.

Varmt välkomna att kika förbi hälsar Svante & Ulf.

Du kan läsa tidigare rapporter från Torpet här. Här hittar du till torpet. Våra favorittorpare i Annelundsparken följer du naturligtvis även på facebook.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 22, 22 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar