fredag 4 mars 2016

Vi testar Borås nya vattenhål Pumphuset - #blogg100 dag 4

Pumphuset är Borås allra senaste vattenhål. Mitt i Textile Fashion Center med stora fönster ut mot Viskan som ringlar sig rakt igenom fastigheten och faktiskt beläget i det forna pumphuset som försåg hela den tidigare textilfabriken med det vatten som behövdes i produktionen.

Pumphuset är en av tre delar i The Company (The Food Company, The wine and coffee Company och Pumphuset). Devisen är ölhall, bubbel & tilltugg, fast nog är det mer än bara tilltugg. Även om menyn har karaktären av pubmeny kan man absolut få en komplett middag som ackompanjeras av god dryck.

Inredningsmässigt är Pumphuset något av en dröm. Det stämmer synnerligen väl med resterande delar av Textile Fashion Center. De historiska vingslagen finns kvar i väggar och detaljer och renoveringen har skett med mycket varsam hand. Pumphuset är rustikt, luftigt och blicken finner hela tiden nya spännande detaljer.

Här finns galet många spännande sorter för den som är ölälskare, men givetvis serveras allehanda dryck. Atmosfären i den första delen är kanske det som minner mest om en ölhall. Råa material med robusta ståbord, långa gedigna trädiskar med schyst häng och en härlig stämning. Det är en härlig mix på åldrarna, från de yngre gästerna till äldre par och gäng.

I den inre delen är det lite lugnare. Den enorma takhöjden skapar en skön rymd och härlig överblick. Stora bord av tjocka träplank i olika nivåer och en stor rund plattform i ena ändan som snabbt kan förvandlas till scen för allehanda uppträdande och musikunderhållning.

Anders Kihl
Pumphuset är ett ypperligt ställe för en kortare afterwork, schyst häng med kompisgänget eller en enklare middag med smaklig pubmeny. Vid vårt besök valde vi att prova både smårätter och lite större rätter; krispig zucchini, revben, rökig högrevsburgare och fish & chips hamnade på vårat bord och alla i sällskapet var mycket nöjda med alla våra rätter.

Mer information och menyer för samtliga tre delar hittar du på thecompany.se och självklart finns Pumphuset både på facebook och instagram. Har du planer på att hänga på Pumphuset ofta gör du bäst i att bli en "The Company friend" så får du nyhetsbrev med det senaste, först av alla.

Vi ses på Pumphuset!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 4, 4 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar