tisdag 5 april 2016

Fantastisk inredning och ljuvlig fika på Café Viskan - #blogg100 dag 36


Café Viskan hittar du på flera ställen i staden, så du kan passa på att njuta av den härliga atmosfären nästan oavsett var i Borås du befinner dig. Vårt nedslag handlar den här gången om Café Viskan i Knalleland, men vi vill gärna rekommendera dig att prova de andra också. På solplattan Sandwalls Plats, mitt i centrum, finns den största varianten. Ombonat och väldigt populärt året om. Här finns mysiga hörn för rykande vinterfika med varm choklad eller schyst uteservering med bästa läge för ett roséhäng under de varmare månaderna.

Viskan Knalleland var ursprungligen ganska trångt, mysigt men ont om plats. Sedan en tid tillbaka har man byggt in den tidigare uteserveringen i form av ett växthus eller orangeri om man så vill och atmosfären har verkligen förändrats. Förutom att personalen är helt grym på alla ställena, glada, serviceinriktade och allmänt härliga så är jag helt förälskad i inredningen.

Att fika här känns som att sitta i det där fantastiska växthuset jag alltid drömt om, aldrig haft råd med eller ens vågat tänka tanken på att underhålla. Det vackert smaragdgröna färgtemat går igen i det mesta och tillsammans med ljuset och växterna skapar de en väldigt harmonisk tillvaro.

Men ja just det, jag var ju här för att fika också. Viskan Knalleland erbjuder goda lunchrätter, lasagnen och de olika LCHF-tallrikarna är to die for om du frågar mig. En latteälskare blir inte heller besviken och för övrigt finns allehanda smarriga pajer, bakverk och en hel massa smoothies och nyttig fika med chiafrön och liknande.

Har du inte varit på Viskan eller kanske bara hängt i stan på Sandwalls Plats då är det definitivt läge att prova Knalleland. Dessutom ryktas det att Viskan på Sandwalls plats är på väg att få en ny uteservering i orangeriliknande stil.

Anders Kihl
Viskan Knalleporten är integrerat med gymmet Onyx och serverar massor av goda nyttigheter. Ett perfekt ställe att käka lunch på, alldeles oavsett om du har tränat, tänkt träna eller högaktningsfullt skippar träningen. Här är lätt att stanna till med bilen och du har flera goda lunchrätter och sallader att välja på.

I stan, på Sandwalls Plats har man dessutom vägg-i-vägg Viskan vinbar, ännu ett underbart ställe med god dryck, mat och härliga tilltugg. Det är en annan historia, som vi får lov att återkomma till i en annan bloggpost.

Givetvis finns mer information på cafeviskan.se och man är väldigt aktiva på facebook och instagram, dessutom bloggar man med jämna mellanrum.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 36, 5 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar:

  1. Tyvärr så är inte alls personal på viskan i knalleland trevlig och serviceinriktad....sist vi var där blev vi totalt ignorerade (personalen gjorde ingenting och pratade privat) så vi valde att gå därifrån

    SvaraRadera