fredag 29 april 2016

Fira Valborg i Borås - #blogg100 dag 60

Det är vår på riktigt nu och det ska naturligtvis firas in traditionsenligt med Valborgsmässofirande. Det görs på många håll runt om i Borås och med tiden har nog Valborgselden på många håll blivit en större tradition än påskelden.

I centrala Borås blir det Valborgsfirande på Stora torget (ingen eld där av förklarliga skäl) och här får vi njuta av en musikparad som går från Knalletorget till Stora Torget. Där får vi njuta av Kulturskolans ungdomsorkester och vårtal av Kerstin Dahl Norén.

I centrala Borås kan man också fira in våren i Annelundsparken, där firandet startar kl 20.00. I Annelundsparken blir det vårbrasa samt vårtal av Rimon Murad, pastor i Immanuelskyrkan.

I Fristad firar man med fördel i Stationsparken (och glöm då inte att kolla in den helt nya skulpturen KNOT av Eva Hild på torget). Brasan i stationsparken tänds av scouterna kl 19.00 och hembygdskören sjunger. Dessutom blir det vårtal av Kjell-Ove Sethson och i Missionskyrkan kan man njuta av musikunderhållning från kl 20.00.

I Gånghester tänds brasan kl 21.00 och Patrik Alperud håller vårtal, här utlovas också fyrverkerier och likadant är det i Kinnrumma där elden tänds vid Kinnarumma kyrka kl 21.00. Lions Club Viskafors står för arrangemanget och bjuder på körsång, vårtal och fyrverkerier.

Anders Kihl
I Bredared vid hembygdsgården kan du lyssna på körsång och vårtal från kl 20.00.

Valborgsfirande i Rångedala församlingshem kl 19.00 med vårsånger av barn- och vuxenkör, servering, brasa där de också sjunger ca 20.00, fyrverkeri och avslutning i kyrkan ca 21.00. Firandet är en tradition sen många år tillbaka.

Har du fler tips om Valborgsfiranden i Borås med omnejd så kommentera gärna nedan.

Dessutom går ju traditionsenligt Teknistkortegen genom staden. Kortegen startar från Sven Eriksonsgymnasiet och går sedan genom staden. Det brukar vara väldigt mycket folk, så se till att vara på plats i god tid. kl 18.45 startar det hela.

Annat att hitta på i helgen hittar du såklart i vår evenemangskalender på boras.com
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 60, 29 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar