fredag 22 april 2016

Följ med på en färgsprakande konstrunda i helgen - #blogg100 dag 53


Konstrundor av allehanda slag brukar vara en populär utflykt så här på vårkanten. Koncepten kan se olika ut, men oftast handlar det om att åka runt och besöka konstnärerna på plats i sina gallerier och /eller ateljér. I helgen går (oss veterligen) Sveriges första konstrunda helt inriktad på Vedic Art av stapeln i Borås.

Det rör sig om fyra fysiska platser, men antalet konstnärer som medverkar är upp emot 30-talet totalt.

Klicka på bilden för att förstora
Atelje Vedic Art, kl 11-15
Industrivägen 8, Sandared

Spinneriet kl 11-15
Druveforsvägen 8, Borås

Art By Camilla Sahlén, Zenhouse kl 12-15
Tredje Villagatan 17, Borås

Hemgården kl 11-15
Södratorget, Borås

Konstnären Kurt Källman grundade Vedic Art och var enligt Källman en metod för konstnärer att få kontakt med de egna Wikipedia).
Anders Kihl
kreativa krafterna. År 1988 grundade han Vedic Art School. Han fortsatte under mer än 20 år att undervisa i och utveckla Vedic Art med ett omfattande kursprogram (källa

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 53, 22 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar