måndag 18 april 2016

Gedigen kunskap och vacker konst på galleri Karlenström - #blogg100 dag 49

Vi fortsätter utforska staden som galleri och gör idag ett nedslag på ytterligare ett av Borås många spännande gallerier. Ett lite annorlunda sådant kanske, Galleri Karlenström är nämligen även ramverkstad och hit kan man komma för att få sin konst professionellt ramad med vacker passepartout och i format utanför de standardiserade ramformaten.

Madeleine Pyk
Bröderna Per-Åke och Anders som driver galleriet har mer än 50-års samlad erfarenhet av konst och inramning och det märks när vi får en rundvisning. Tillsammans vill de stå för bredd och kvalitet och erbjuder förutom galleriverksamhet även uthyrning av konst, föredrag, konstkonsultation och utsmyckning. De jobbar mycket med konstklubbar på företag och organisationer för att ta fram lämplig konst efter önskemål och ekonomi.

Galleriet är beläget i vackra ljusa lokaler i två våningsplan, med ramverkstaden bakom utställningslokalen. Galleriet har enskilda utställningar med jämna mellanrum, men vanligtvis erbjuder man ett brett utbud från olika konstnärer och inom olika genres. Varje månad brukar man lyfta någon konstnär lite extra som då får lite större utrymme i galleriet. Just nu är det Madeleine Pyk som du kan se i galleriet fram till den 28 april.

Aaron Jackson
Jag fastnar direkt för de fantastiska plåtdjuren, skapade av den australiensiske konstnären Aaron Jackson, som tidigare också haft en utställning på galleriet. Aaron skapar verk, företrädesvis djur, av återvunna oljefat och använder fatens ursprungliga färg. Därför blir varje djur helt unikt, med alldeles egna färgställningar även om formerna liknar varandra.

Stina Hallhagen
Läs mer på gallerikarlenstrom.se

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 49, 18 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar