torsdag 21 april 2016

Hållbar shopping mitt i stan. Vi testar NäRA EKOLIVS - #blogg100 dag


På hörnet Österlånggatan/Yxhammargatan finns sedan en tid tillbaka en Eko-butik, Nära Ekolivs. Och äntligen var det dags för ett besök. Jag möts av en ljus fräsch butik. Det är skönt att veta att allt är ekologiskt och att bara kunna plocka det man vill ha utan att behöva leta efter KRAV eller liknande är verkligen kanon.

Här finns ett brett sortiment av allt från schampo och tvättmedel till kött och fisk. Här finns också färskt bröd och frukt och bär i lösvikt där allt har samma pris, perfekt till smoothien. Tanken är att man skall kunna vardagshandla här, och här finns det mesta.

En kul idé är en gratishylla, där varor som närmar sig utgångsdatum finns och mer vinn-vinn än så blir det inte!

Sortimentet breddas allt eftersom kundernas önskemål och idéer kommer in. På så sätt blir butiken till precis det som vi som kunder efterfrågar.

Erica Burman
Framöver kommer det även bli ett litet café med eko-fika, såklart! Fair Trade-butiken Världsbutiken (facebooksida) som nu ligger på Lilla Brogatan nedanför Stadshuset har också planer på att flytta in i lokalen.

Hit blir det definitivt fler besök!

Nära Ekolivs har öppet 6 dagar i veckan. Måndag till fredag 10-18 och lördagar 10-15. Följ deras facebooksida eller kolla in naraboras.se för att hålla dig uppdaterad.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 52, 21 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar