fredag 8 april 2016

Här- och därjobba i Borås, Elitkontoret - #blogg100 dag 39

Ett stenkast från centralstationen och resecentrum finns den perfekta platsen för dig som behöver en tillfällig kontorsplats i Borås (eller en mer permanent också för den delen). Kanske är du på affärsresa och behöver jobba några timmar, någon dag eller ett par dagar. Visst ett café eller en hotellfoajé kan fungera, men sällan mer än för några mail eller en kortare stund med datorn.

Vi har hälsat på hos Elitkontoret, ett modern co-working kontor. I fastigheten huserade en gång i tiden Elit Trikå, därav den fantastiska neonskylten på taket som ger huset en väldigt stark karaktär, särskilt nattetid. Elitkontoret förmedlar en riktigt skön atmosfär. En större, anpassningsbar lounge/eventarena möter oss innanför dörren. Det här är fikarum, lunchmatsal, föreläsningssal, afterwork-häng och mycket mycke mer. Det är liksom det som är det sköna med hela stället, flexibiliteten och känslan. Ytorna är gjorda för att fungera, föda kreativitet, främja samarbete och utvecklas med människorna i huset.

Du kan hyra en loungeplats och få tillgång till bra kaffe, schyst lina, skrivare och det vardagliga du behöver. Du får hänga runt med din dator där det finns plats för dagen. Behöver du ett konferensrum över dagen eller för ett par timmar, eller kanske en större extern skärm för ett specifikt jobb. Du kan t o m boka till en lunch, ett frukostpaket eller mellanmål för dig och dina gäster för dagen. Det mesta går att lösa och boka till på Elit.

Det finns kort sagt lösningar från att boka din kontorsplats per timma, till ett eget mer ordinärt kontor på månadsbasis. De gemensamma öppna ytorna delas och det är här magin skapas. Ofta sker inspirationsföreläsningar, kortare work-shops och presentationer i eventarenan, ibland av externa parter men ofta av företagarna i huset. Erfarenhetsutbyte, samarbete, utveckling och inspiration är honnörsord på Elit.

Anders Kihl
Tryter kreativiteten någon gång kan du slå dig ner en stund i biblioteket för att hämta inspiration från böcker, magasin och tidskrifter. Stressigt mot familjeaktiviteten eller bjudningen och deadlines? Här finns bastu och duschar så du kan jobba till "femitolv" och prylarna kan du lämna i låsbara skåp, även om du inte har eget kontor.

Har du aldrig varit på Elit? Då är det dags! Sväng förbi spontant och hälsa på, kolla läget och kanske boka dig någon timma eller två för att känna in känslan, risken (eller kanske snarare chansen) är att du blir kvar.

Givetvis kan du läsa mer om Elitkontoret, prisnivåer och liknande på elitkontoret.se. Allt som händer på kontoret kan du följa på facebook, instagram och twitter.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 39, 8 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar