måndag 11 april 2016

Jag firar födelsedagen på Sobacken - #blogg100 dag 42


Yeap, så blir det. Det låter kanske helt knasigt att basunera ut sin födelsedag i en bloggpost, framförallt företrädande det kommunala destinationsbolaget. Just födelsedagen är dock av underordnad betydelse, det handlar mer om att understryka hur spännande en avfallsanläggning kan vara. Så spännande att man väljer att fira sin 23:e :) födelsedag där, nåja!

Söndagen den 17 april har man öppet hus på Sobacken, Borås stora anläggning för avfallshantering. Borås har sedan länge legat i framkant vad det gäller återvinning och framstående projekt inom avfallshantering både på forskningsstadiet såväl som i verklig drift. Nu har du dessutom chansen att se planerna kring och höra en föreläsning om det framtida Energi- och miljöcentret.

Sobacken är öppet för allmänheten mellan kl 10.00-14.00 den 17 april och du får åka med på en guidad bussrundtur med buss runt området, lyssna på föreläsning, gå tipspromenad och dessutom bjuder man på musikunderhållning med trubadur.

Du kan provsitta sopbilar (en höjdare bland kidsen, tro mig) och det bjuds på korv och fika till stora och små. För att underlätta logistiken och i sann miljöanda bjuder man t o m på kostnadsfria bussturer till och från Sobacken med avgång från Södra Torget följande tider under söndagen: 9:45, 10:45, 11:45, 12:45. Bussturerna tillbaka till stan har följande avgångstider: 10:15, 11:15, 12:15, 13:15 och 14:15.

Anders Kihl
Spännande, otroligt lärorikt, miljövänligt och helt gratis. Bra va!

Vi ses på Sobacken den 17 april.

Följ Borås Energi & Miljös spännande arbete på borasem.se och på facebook.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 42, 11 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar