onsdag 13 april 2016

Konst i världsklass och den väntar på dig i Borås - #blogg100 dag 44

Borås har på senare år utvecklats starkt som kulturdestination och den offentliga konsten i stadskärnan är ständigt närvarande och utökas hela tiden. Genom Borås Internationella Skulpturbiennal, No Limit Street Art i kombination med starka museer och gallerier skapas en kulturell helhet av internationella mått.

Under de senaste veckorna har jag och flera av mina kollegor varit runt på museer, planerat guidningar i staden, träffat curatorn för Borås Internationella Skulpturbiennal, hälsat på hos stadens gallerier m m. Överallt slår det mig vilken otrolig kraft och glädje konsten medför och att den innehåller något för alla smaker. Den kan vara svår, fantastiskt vacker, spännande, mäktig eller ibland t o m ful. Ja det är faktiskt okej att tycka, det viktiga är att konsten berör, väcker känslor, förmedlar något och ger dig nya intryck.

Den 20 maj invigs Borås Internationella Skulpturbiennal, det pågår mängder av utställningar runt om på stadens museer, gallerierna har öppet och du kan njuta av all offentlig konst i Borås. Street art, gamla favoriter i form av skulpturer och nya verk från årets biennal.

Det finns också en hel del guidningar för att fördjupa upplevelsen av såväl museer som den offentliga konsten. Alltihop har vi förpackat på boras.com/stadensomgalleri för att du ska få en helhet av utbudet.

Har du inte upplevt konsten i Borås tidigare så är det dags nu. Bor du här, eller har varit här tidigare finns det säkert spännande delar som du har missat. Gå in på sajten och följ bloggen, under de närmaste veckorna kommer vi göra en hel del nedslag och berätta mer om gallerier, utställningar och museer.

Stina Hallhagen
Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken. Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Och du! Tar du härliga bilder så tagga dem gärna med #stadensomgalleri och/eller #nolimitboras om du fotograferar gatukonsten.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 44, 13 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar