lördag 30 april 2016

Möt djuren i Sveriges vackraste djurpark - #blogg100 dag 61


I kväll är det dags att elda in våren, sjunga i kör och hälsa sköna maj välkommen, men innan dess är det kanske dags för årets första besök i Borås Djurpark. Nu öppnar parken nämligen riktigt ordentligt för säsongen och har öppet dagligen ända fram till den 11 september.

Den här säsongen bjuder parken in med en helt ny grafisk profil som vi skrivit om tidigare, en uppdaterad fräsch, responsiv webb och en sprillans ny mobilapp där du kan följa djuren genom parken, hitta matningstider och annan matnyttig information.

Nu är årstiden såpass varm att de flesta djur kan vistas ute och på det viset bli både synligare och rörligare. Du kan kolla in den gigantisk bron som nu håller på att växa fram ända nere ifrån entrén för att sedan sträcka sig ända upp till savannområdet. När bron är klar kommer man få en fantastisk utsikt över parken och dessutom blir det smidigt att ta sig upp på höjderna om man normalt har svårt att passera de brantaste passagerna i parken.

Anders Kihl
Gör ett besök nu och slå till på ett Lejonkort direkt så kan du besöka parken så många gånger du vill under säsongen.

Håll dig uppdaterad på boraszoo.sefacebook och på instagram eller genom att ladda ner appen.

Ett annat tips är att lyssna på den här sköna podden om hur Borås Djurpark kom till.

Samtliga foton: Jörgen Jarnberger

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 61, 30 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar