torsdag 14 april 2016

Pop-up-utställningar i tiden - #blogg100 dag 45


Pop-up-fenomenet är det nya svarta. På senare år har vi sett en ökad trend i såväl tillfällig mat- och restaurangverksamhet i form av food trucks som pop-up-butiker. Små, tillfälliga försäljningar av ett nischat varumärke, eller rent av större sådana i samband med ett specifikt evenemang. Det är naturligtvis ett ypperligt sätt att hela tiden se till att vara där människor är, finnas där målgruppen för produkterna finns och kommunicera med sina kunder/gäster på nya arenor.

Konsten gör ingen skillnad och just nu kan du se ett pop-up-galleri med konst av Marina Björklund och Anna Karolina Larsson på Textile Fashion Center i Borås. Den lilla lokalen mellan the wine & coffee company och receptionen är som gjord för mindre utställningar av allehanda slag. Rummet är helt vitt, bra ljussatt och hela den yttre väggen är ett enda stort skyltfönster i form av en gigantisk glasruta.

Utställningen visar färgsprakande konst skapad med passion och glädje och jag hoppas vi får se fler tillfälliga utställningar i den här lokalen. Utställningen som kort och gott heter POP UP kan ses fram till den 29 april. I helgen har du extra gott om tid att se den, då man i samband med OPEN Textile Fashion Center har öppet fredag 15 april 16.00-19.00, lördag 16 april 11.00-16.00 och söndag 17 april 10.00-16.00. Övriga dagar/tider är du hjärtligt välkommen att kontakta Marina 070-742 60 53 eller Anna Karolina 070-742 60 53 för en personlig visning. Under OPEN Textile Fashion Center har du också chans att se en hel massa andra utställningar, gå på föreläsningar m m. Hela programmet i länken ovan.

Anders Kihl
Vill du se mer av verken kan du kolla in @marinabjorklund1 och @annakarolinalarsson på instagram.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 45, 14 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar