onsdag 6 april 2016

Prova Vedic Art i Borås - #blogg100 dag 37

Vedic Art är på framfart. Speciellt här i Borås har det blivit alltmer populärt att måla enligt Vedic Arts 17 principer. Det passar både den som aldrig har målat och den som har målat länge och som vill komma vidare i sitt skapande.

Man kan säga att Vedic Art är ett verktyg som väcker kreativiteten och som underlättar att komma förbi föreställningen om att "jag kan inte måla". Alla kan måla! Jag brukar säga att Vedic Art egentligen inte handlar så mycket om själva måleriet i sig, utan om vägen dit - den kreativa processen. Det som hamnar på duken är det sekundära.

Genom att introduceras till de 17 principerna, som härstammar från den indiska kulturen där Veda betyder kunskap, startar en kreativ process för att skapa balans, öppna upp seendet och våga vara. Det gäller inte bara inom konsten utan det är applicerbart på livet som helhet. I Vedic Art gör man inte så stor skillnad på konsten och livet. Man pratar ju ofta om ”konsten att leva”. Det är den konsten Vedic Art handlar om.

Martina Levinsson
Grundkursen i Vedic Art är uppdelad på tre helger, två dagar vid varje tillfälle. Under grundkursen blir deltagarna guidade genom de 17 principerna. Därefter kan man fördjupa sig i principerna på fortsättningskurserna.

Martina Levinsson gästbloggar och håller grund- och fortsättningskurser på Brämhults Gård i Borås. Mer information: martinalevinsson.se


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 37, 6 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar