lördag 2 april 2016

Utmana dig själv och din balans på Kransmossens friluftsområde! - #blogg100 dag 33

Nu när våren är kommen och värmen snart omfamnar vårt vackra Borås är naturområden de perfekta ställena att spendera tid i. Ett av alla vackra naturområden i Borås är Kransmossen. Kransmossens frilufts- och fritidsområde är ett stort natur- och skogsområde med härliga möjligheter till friluftsliv.

Kransmossen är inte bara ett väldigt vackert friluftsområde med härliga motionsspår och vandringsleder i Borås, utan också just ett fritidsområde. Med ute-gym, Kransmossens kulturled, spännande utflyktsmål som ”Kransmossens hjärta” och stenvalvsbroar, grillrastplatser, boulebanor och mycket mer finns här en mängd olika saker att se och besöka. Kransmossen ligger inte långt ifrån Borås centrum, utan går lätt att ta sig till med valfritt transportsätt.

Förutom ovan nämnda utflyktsmål och platser på Kransmossen finns här även en cool teknik- och balansbana för cykel och rullstol. Bredvid balansbanan finns även en hinderbana.

Kransmossens teknik- och balansbanan har hinder som är gjorda för att passa de allra flesta. Trappan på bilden är ett av hindren i teknik och balansbanan. I trappan kan du ”wheela”. Wheela gör du genom att antingen köra trappa upp eller trappa ner. Viktigt här är att ta det lugnt och hålla i styret när du cyklar. Tungan bör ligga rätt i mun, och inte mellan tänderna.


I teknik- och balansbanan finns många häftiga och roliga hinder för dig som gillar att röra på dig och utmana dig själv och din balans. I hindren handlar det om att balansera på smala brädor, åka över whip-brädor, åka slalom mellan stolpar m.m. Just hindret med stolparna ser ut som följer.

Här kan du tätt eller glest mellan portarna köra slalom med din cykel eller rullstol. Du kör antingen med stora eller små svängar. Eller både och. Instruktioner med tips och tricks finns bredvid alla hinder.

Precis bredvid Kransmossens teknik- och balansbana ligger Kransmossens hinderbana. Hinderbanan passar alla åldrar. Så passa på att utmana dig själv och samtidigt få lite motion! En perfekt aktivitet där nöje förenas med nytta. Hinderbanan består av 21 hinder, alla av olika svårighetsgrad. Tycker du något av hindren är för svårt är det bara att ta en sväng över till nästa.


Kransmossens hinderbana är en del av Fritids- och folkhälsoförvaltningens satsning på aktivitetsplatser och badplatser för att öka möjligheten till rörelse och aktivitet i Borås. Här finner du ett klipp som visar hur hinderbanan ser ut och funkar.

Sugen på att testa Kransmossens teknik- och balansbana och hinderbana? Båda banorna är tillgängliga för alla och öppna för träning dygnet runt. Ingen bokning behöver göras, utan det är bara att besöka banorna när du själv önskar.

Johanna Jagendal
Mer information om, och en översikt över hela, hinderbanan får du hos Fritids- och folkhälsoförvaltningen på boras.se.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 33, 2 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar