tisdag 26 april 2016

Välkommen till personliga galleri Villastaden - #blogg100 dag 57


Vi fortsätter vårt utforskande av Staden som galleri och har tittat in på det lilla personliga galleriet med samma namn som stadsdelen. Galleri Villastaden finns på Övre Kvarngatan, en rask femminuterspromenad från stadskärnan, och drivs av konstnärerna Karolina Larsson och Martina Levinsson. Tjejerna håller också massor av kurser inom måleri och framförallt Vedic Art som vi bloggat om tidigare.

Galleriet återfinns i små, men väldigt ljusa och trevliga lokaler och har en enorm takt på sina utställningar. Man fokuserar mestadels på lokala konstutövare från orten eller den närmsta omgivningen, men även mer långväga konstnärer förekommer. För ett tag sedan ställde t ex Lasse Åberg ut på Villastaden.

Det finns alltid något nytt spännande att se. Under vår och höst kör man utställningsperioder på två veckor och det är således en ny spännande vernissage varannan helg. Under vårt besök hänger helt underbara tavlor på giraffer av konstnären Marie Sandell, för närvarande är det Näbbar & Klor av John Andersson med fågelmotiv och från den 30 april är det Christine Tibratt - Foto som gäller.

Anders Kihl
Du följer givetvis på webben och på facebook men kan även teckna dig på galleriets nyhetsbrev för att få löpande information om nya utställningar och vernissager. Skicka i så fall ett mail till info@gallerivillastaden.se.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 57, 26 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar