tisdag 3 maj 2016

En för alla, alla för en när Tåget sätter upp nytt sommarspel - #blogg100 dag 64


För 17 året sätter Kulturföreningen Tåget upp sitt sommarspel och i år ger man sig på Alexandre Dumas klassiker De tre musketörerna. Föreställningen är en fri tolkning som istället för 1600-tal har en modern och aktuell touch, även språket har fått sig en rejäl uppfräschning utlovar man.

Under flera år spelades sommarspelen i Ramnaparken. Förvisso en fantastisk miljö men också väldigt väderberoende så nu har man sedan flera år flyttat in i klassiska Parkteatern bredvid Borås Djurparks entré.

Jag har sett sommarspelen vid ett flertal tillfällen och det brukar vara synnerligen energifyllda föreställningar. I år består ensemblen av inte mindre än 40 skådespelare och dansare i det härliga åldersspannet 10-66 år. Humor, sång, dans och en hel del värjfäktning står på schemat och närmare 15 föreställningar är inplanerade under sommaren med premiär den 26 juni.

Anders Kihl
Sommarspelet är en perfekt happening att ta med hela familjen på. Jag lovar att du kan ta med både barn och mor- och farföräldrar och att alla får en trevlig stund. Du köper dina biljetter online på kulturbiljetter.se och dessutom är det helschysta förköpspriser fram till den sista maj (halva ordinarie biljettpriset).

Håll dig uppdaterad på Kulturföreningen Tågets webbsida och facebook.

I pausen finns det försäljning av kaffe, kakor och nygrillad korv. Efter föreställningen får man möjlighet träffa, prata och busa med alla skådespelare.

En för alla, alla för en!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 64, 3 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar