måndag 30 maj 2016

En månad kvar till Sommartorsdagarna® - #blogg100 dag 91


En månad kvar till sommarens höjdpunkt. För 27:e året i rad förvandlas hela Borås till en gigantisk folkfest under sju heta sommarkvällar med Sveriges artistelit. Det som en gång i tiden var en liten scen på rådhusterassen med sittande åhörare på några ditburna parkbänkar har förvandlats till en enorm underhållningsapparat.

De flesta som är boråsare eller varit här under sommarmånaderna har nog någon form av starkt minne från Sommartorsdagarna. För egen del har jag väldigt härliga och starka minnen från den tiden då den senare nattklubbsspelningen hölls nattklubben Arkivet. Premiärkvällen 1993 har etsat sig fast på ett särskilt sätt när Dan Reed smällde av Rainbow Child på ett soldränkt torg och sedan också på nattklubben. Vad har du för minnen eller vilken kväll kommer du ihåg särskilt? Kommentera gärna!

I år precis som tidigare år står Sveriges artistelit på den stora scenen och i år sammanfaller dessutom premiären med Borås första pridefestival. Vad kan väl då passa bättre än att ha Diamond Dogs som förband och sedan fortsätta kvällen med Boråsregionens alldeles egna mellostjärnor; Mimi, Robin och Wiktoria?

Allt fortsätter sedan efter den 30 juni ändå fram till den 11 augusti och varje kväll blir det mängder av happenings i stadskärnan. Barnunderhållning, tävlingar, förband, P4-Sjuhärads Svensktoppen Nästa och mycket mycket mer. I Stadsparken fylls dansbanan med danssugna gäster (jo det går bra att bara sitt och njuta av musiken där också, för den som tycker det är jobbigt att dansa offentligt) och på scenen står Sveriges bästa dansband.

Anders Kihl
Restauranger och uteserveringar fylls tidigt med folk så har du planer att hänga ute de här kvällarna gör du definitivt klokt i att boka bord. Vill du hänga ute sent rekommenderar vi nattklubben på Grand där kvällens huvudartist dyker upp återigen för en nattklubbsspelning framåt midnatt.

Tillhör du kalenderbitarna kan du grotta ner dig i historien här och se vilka artister som stått på scenen genom årens lopp, vilka som varit här flest gånger och så vidare.

Allt om Sommartorsdagarna® hittar du på sommartorsdagarna.se och givetvis i alla upptänkliga sociala medier som facebook, twitter, instagram och nu också på Snapchat (sök Sommartorsdagar). Glöm inte checka in på facebook och tagga alla sköna bilder med #sommartorsdagarna

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 91, 30 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar