söndag 8 maj 2016

Ett stadsnära friluftsområde med massor av möjligheter - #blogg100 dag 69


Jo, jag pratar om Kypegården. Ett utav Sveriges kan närmaste friluftsområden. Befinner du dig i stadskärnan så kan du lätt ta dig hit med cykel på 10 minuter, med bil på fem och med buss på ca 10 minuter med en kort kompletterande promenad.

Det är således helt perfekt om du är några dagar i Borås, kanske som affärsresenär, att slänga med joggingskorna för att ta en rejäl promenad eller en fantastisk löptur i vacker terräng. Kypegården som är ett litet hus med omklädningsmöjligheter, dush, bastu (ja på vintern kan man t o m bada isvak här) och sommartid café med glassförsäljning, har det mesta. Det ligger vacker beläget vid Kypesjön (oväntat va?!) där sträckan runt sjön t o m är tillgänglighetsanpassad så du kan ta dig runt med rullstol. Sträckan runt sjön är väldigt flack så för dig som älskar att nöta på rundbana är det här ett perfekt ställe att pressa varvtider.

Precis invid sjön finns en vacker badplats så varför inte ta bikinin med dig eller under löpardressen så kan du avsluta ett somrig löppass med ett härligt dopp i sjön. Sommartid finns här bryggor så du kan skutta rakt i sjön utan att behöva gå sakta i. Här finns också en supermysig grillplats med vindskydd och massor av utegyms prylar på flera ställen runt sjön där du kan ta ett härligt styrkepass i kombination med löpningen eller promenaden.

Om varvet runt sjön är flackt är terrängen i övrigt helt annorlunda, här finns rejäla backar för en som önskar dra backintervaller och vill man ha längre sträckningar kan man ta sig från Kypegården upp emot Ymerterrängen och tillbaka och på så vis få en bra distans.

Stina Hallhagen
För den som inte har så bråttom och kanske promenerar istället för att springa finns det massor av intressanta stopp utmed de olika spåren. Ganska nyligen har man satt upp skyltar över olika historiska platser som gamla och liknande som finns utmed spåren.

Jag har nog tagit mig runt 5 kilometarn här hundratals gånger, men jag tröttnar aldrig. Terrängen, naturen, spåren, allt är fantastiskt och att det dessutom ligger så otroligt nära stan gör att man inte har några ursäkter.

Gör ett besök på Kypegården, du kommer trivas alldeles oavsett om du är där för en lugn promenad, ett intensivt träningspass, ett bad, en grill i solen med vänner eller kanske fiske i sjön.

Du kan läsa mer på boras.se

----------------------------------------
Den här bloggposten (dag 69, 8 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar