måndag 16 maj 2016

Följ med på en guidning, upplev konsten i Borås - #blogg100 dag 77


Vilken vecka det blir för konstintresserade i Borås. I kväll invigs (invigdes beroende på när du läser) det senaste tillskottet till skulpturfloran i Borås - Passion Extreme - på Krokshallsberget. På fredag invigs årets upplaga av Borås Internationella Skulpturbiennal med pompa och ståt på Stora torget från kl 13.00.

Därefter drar konstsommaren i Borås igång på allvar. Det blir guidningar hela sommaren och du har massor av alternativ att välja på för att uppleva såväl den offentliga konsten i Borås samt konst på museer och gallerier. Guidningarna till Borås Internationella Skulpturbiennal börjar redan på invigningsdagen då den första turen utgår från Textile Fashion Center kl 14.00. Samtliga guidningar finner du så klart på vår samlingssida boras.com/stadensomgalleri.

Vill du hellre se street art från No Limit eller kanske en kombination med både street art och skulpturer (fast då mera av klassikerna i staden, snarare än verk från biennalen) så följer du med antingen på våra renodlade street art guidningar eller det som vi kallar guidning offentlig konst. Även dessa guidningar kan du läsa mer om under boras.com/stadensomgalleri. Nytt för i år är att du kan boka och betala din guidning direkt online via ticketmaster.se - givetvis går det också fint att betala direkt på Borås Turistbyrå där dessa guidningar startar.

Hela sommaren har du således massor av chanser att följa med på guidningar och fördjupa dig i konstens underbara värld. På boras.com/stadensomgalleri finner du naturligtvis även guidningar på våra museer, nya och pågående utställningar på museer och gallerier samt vernissager för dig som är extra nyfiken på att få en djupare inblick i utställningarna och kanske t o m träffa konstnärerna som ofta är på plats under vernissagerna.

Stina Hallhagen
Till nästkommande vecka bjuds det ännu fler konstupplevelser när Abecita hänger nya utställningar som öppnar upp torsdagen den 26 maj och som är tillgängliga hela sommaren fram till slutet av augusti.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 77, 16 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar