tisdag 17 maj 2016

Kafé Gästgivaregården, Ramnaparken - #blogg100 dag 78


I stadens gröna oas Ramnaparken i en av friluftsmuseets byggnader ligger Kafé Gästgivargården eller Kafé Gästis. I år har caféet fått en ansiktslyftning och en och annan nyhet går att finna i utbudet. Kaféet drivs från och med i år i samverkan mellan Borås Museum och De Sju Häradernas kulturhistoriska förening, D7kf. Visste du förresten att det är den föreningen som 1914 grundade museet.

Precis som namnet anger är kaféet inrymt i en gammal gästgivargård från Ramslätt i Fritsla som byggdes redan på 1700-talet, men då bara i ett plan. Mer om museets byggnader och deras historia hittar du på d7kf.se.

När du vandrat runt i parken, tittat på alla byggnaderna, lekt på parkens toppenfina lekplats och matat fåglarna nere vid Ramnasjön är du säkert sugen på hembakade kanelbullar, sockerkaka och kanske också en liten småkaka. Om hungern är mer påtaglig kan du beställa en smörgås på grovt bröd eller pröva en smothie eller en chiapudding. Är du sugen på glass får du njuta av gårdsglass, från Borrarps gård i Gällstad. Alternativ för dig som är allergisk finns naturligtvis.

Iréne Arvidsson
Om en fika i parken under trädens lummiga grönska lockar ordnar vi en fikakorg med både förningsduk och en filt att sitta på. Föredrar du att bli serverad en kopp kaffe av våra serviceinriktade flickor inomhus kan du samtidigt passa på att bläddra i bokhyllans utbud av böcker om Sjuhäradsbygdens historia, natur och hantverk.

Öppettiderna är desamma som Borås Museums, men är vädret vackert och parken välbesökt så har du stora chanser att hitta caféet öppet även på andra tider. Visst låter det lockande med ett besök?--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 78, 17 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar:

  1. Gott kaffe och alla tillbehör till förvånansvärt humana priser!

    SvaraRadera