fredag 27 maj 2016

Massor av tips kring hur du upplever konsten i Borås - #blogg100 dag 88


Nu finns det massor av sätt att upptäcka den offentliga konsten i Borås. Självklart går det alldeles utmärkt att strosa runt i stan alldeles planlöst och jag kan garantera dig att du kommer hitta en hel del konst ändå. Vill man vara lite mer strukturerad, göra vissa urval eller försäkra sig om att man inte missar något råder jag dig att följa något eller några av mina tips, välj vad som passar dig bäst.

Staden som galleri är webbplatsen där vi försökt samla det mesta som rör konst i Borås. Både vad det gäller den som finns i det offentliga rummet såväl som på museer och gallerier i staden. På sidan hittar du också en uppsjö av olika guidningar i staden samt på museer. Dessutom har vi valt att lägga vernissage som särskilda evenemang eftersom vi tror att de kan vara extra intressant eftersom konstnären eller konstnärerna ofta är på plats och ger en fördjupad inblick. Surfa in och håll dig uppdaterad på boras.com/stadensomgalleri.

Digitala alternativ kanske passar dig allra bäst när du är på språng? På sidan staden som galleri har vi gjort en karta (som fungerar bra att navigera efter i telefonen dessutom) som innefattar det mesta som existerar i form av offentlig konst. Den innehåller museernas placering såväl som verk från båda åren med No Limit, årets biennalverk samt klassiker och permanenta skulpturer (har vi missat något så berätta gärna genom en kommentar så försöker vi uppdatera så snart som möjligt). Du hittar kartan direkt den här vägen.

Vill du ha med dig en digital variant av årets katalog för Borås Internationella Skulpturbiennal kan du kolla här, snyggt blädderbar och fungerar fint i de flesta surfplattor och telefoner. Innehållet är identiskt med den tryckta katalogen, men i lite behändigare format att bära runt på.

Vill du ha ännu mer specifik information ute på plats vid verken från Borås Internationella Skulpturbiennal ska du definitivt ladda ner appen (sök på Borås Konstmuseum). I den får du textinformation, bilder, karta samt möjlighet att få informationen uppläst på en massa olika språk.

Information i fysisk form kan du hämta hos oss på Borås Turistbyrå, på Textile Fashion Center och givetvis i kulturhuset. Leta efter ett broschyrställ med "Staden som galleri"-symbolen så hittar du all information som rör konsten i Borås på ett ställe. Där samlar vi den tryckta biennalkatalogen, utvikbara kartor som kombinerar street-art och permanenta skulpturer, information om museer och gallerier m m.

Stina Hallhagen
Välkommen att uppleva konsten i Borås i sommar!

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 88, 27 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar