onsdag 25 maj 2016

Musikalerna flyttar in på Borås Stadsteater i höst - #blogg100 dag 86


I dag släppte Borås Stadsteater sitt program för hösten 2016. Det blir ett starkt inslag av storslagna musikalteman när man sätter upp H C Andersens Snödrottningen i musikalform och även smäller in en svulstig musikal med över 20 artister på scenen i Cabaret.

"Jag hoppas vi kan erbjuda en repertoar som väcker lust, glädje och reflektion och speglar den brutna tid vi lever i", säger Ragna Wei, konstnärlig ledare på Borås Stadsteater.

Spelåret inleds redan den 20 augusti med återkomsten av "Jag blir en Bubbla (som blir ett monster som blir ett barn)" av Malin Axelsson. Den spelades ett fåtal gånger under våren och flyttar nu in på lilla scen.

Snödrottningen blir årets stora familjeföreställning med premiär den 1 oktober. Ett magiskt musikaläventyr för både vuxna och barn med sjungande blommor, hoppande kråkor, rysliga rövare och förunderliga figurer. Regi och musik av Josefine Andersson och Dick Karlsson, båda kända från 123 Schtunk och succén Stormen som tidigare spelats på teatern. Du kan läsa allt om Snödrottningen här.

Cabaret blir stort och svulstigt med över 20 artister på scen när Borås Stadsteater förvandlas till Kit Kat Klub. En sensuell teaterupplevelse om livet, passionen och förtvivlan mitt i 30-talets Berlin. Det blir musikaliska scentolkningar av kända låtar från en av världens mest spelade musikaler och det genom kapellmästaren och eminente elektrocellisten Chris Lancaster som vi senast såg skapa den bejublade musiken och ljudmattan till Romeo & Juliet på Vårdhemmet Verona i vårens uppsättning på teatern. Cabaret får premiär den 26 november. Allt om föreställningen här.

Anders Kihl
På lilla scen spelas fr o m den 22 oktober People, places & things, ett berusande relationsdrama om att överleva i det moderna samhället. Namnet på föreställningen är fortfarande en arbetstitel, men vi kan redan nu meddela att den är skriven av Storbritanniens just nu hetaste dramatiker Duncan Macmillan. Mer om den här.

Redan under fredagens kulturnatt kommer man att släppa de första biljetterna till Snödrottningen.

Vi ses på Borås Stadsteater i höst. Följ allt som händer på borasstadsteater.se och givet på facebook, instagram och nu även på Snap (sök på Stadsteatern).

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 86, 25 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar