tisdag 31 maj 2016

Nationaldagsfirande och barnkalas i Borås - #blogg100 dag 92

Foto CC-BY-NC Lars Andersson
Nationaldagen i Sverige är faktiskt en ganska ny företeelse. Tidigare omnämndes 6 juni som svenska flaggans dag och gavs först 1983 status som nationaldag. 2005 blev också nationaldagen en allmän helgdag i Sverige.

Den 6 juni blir det således firande runt om i Borås. Redan kl 08.00 startar dagen i Ramnaparken med att den svenska flaggan hissas under högtidliga former med musikkår. Borås Lottakår serverar kaffe. Vid 14.45 avgår fanborgen från Folkets Hus på Österlånggatan och marscherar sedan mot Stadsparken.

Kl 15.00 i Stadsparken blir det högtidstal av universitetslektor Lars G Strömberg samt överlämning av fanor och flaggor. Hemvärnets musikkår spelar och underhåller sedan i form av ett musikprogram med allsång.

Anders Kihl
Samma dag blir det storslaget barnkalas på Stora torget, arrangerat av Borås City. Massor av spännande aktiviteter för barn står på schemat mellan kl 12.00-14.00. Räddningstjänsten visar upp en av sina brandbilar, det blir ansiktsmålning, aktiviteter med Navet Science Center. Dessutom finns det möjlighet till ponnyridning och att testköra elmotorcyklar.

Det blir en strålande uppstart på nationaldagsfirandet och självklart är butikerna i stan öppna för shopping, de allra flesta har öppet kl 12.00-16.00.

Vi ses i Borås City!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 92, 31 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar