torsdag 19 maj 2016

Nu börjar Borås Internationella Skulpturbiennal - #blogg100 dag 80

"Herculine" - Linnéa Carlsson
I morgon (fredagen den 20 maj) invigs Borås Internationella Skulpturbiennal 2016 med närmare 20 ingående verk, dessutom blir det performance, workshops och givetvis guidningar runt bland verken. I år är faktiskt själva biennalkatalogen ett verk, eller omslaget i alla fall. Omslaget utgörs av ett fotokollage av hud, skapat av konstnären Louise Sparre.

"Fotokollaget av hud på katalogens omslag är ett konstprojekt i årets skulpturbiennal. Katalogens kvaliteter som objekt lyfts fram och den blir en slags mobil skulptur som vi kan bära med oss. Många skulpturer i det offentliga rummet avbildar eller förhåller sig till människokroppen. Skin Catalogue saknar kropp. Samtidigt är den påtagligt kroppslig...."

Invigningen sker på Stora torget i Borås fredagen den 20 maj kl 13.00. Tidigare nämnda Louise Sparre gör också en performance där hon rör sig bland besökarna och verken iförd en cape sydd av ett tyg tryckt med samma mönster som omslaget till biennalkatalogen. Du hittar hela programmet för invigningen här. Guidningar i övrigt kring skulpturbiennalen och andra guidningar hittar du så klart på boras.com/stadensomgalleri som är vår nya samlingssida för utställningar, museer och gallerier i Borås.

Under onsdagseftermiddagen hölls en pressvisning av curator Linda Wallenberg tillsammans med flera medverkande konstnärer. Många av verken är på plats och kan upplevas redan nu om du inte kan hålla dig till invigningen.


Guideboken eller biennalkatalogen om man så vill innehåller såväl alla ingående verk i biennalen som en del "klassiker" som du passerar på vägen. Du kan läsa den digitalt här ovan eller komma in på Borås Turistbyrå eller Borås Konstmuseum och hämta ett gratisexemplar, fr o m fredag eftermiddag.

Stina Hallhagen
Vill du uppleva biennalen mer digitalt laddar du ner appen till din smartphone - sök på Borås Konstmuseum i AppStore eller GooglePlay.

Glöm inte tagga dina bilder och kolla in andras på #skulpturbiennal2016

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 80, 19 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar