måndag 23 maj 2016

Nu rullar klassikerna in på torget, igen - #blogg100 dag 84

Foton: SMH Borås

Nu är det äntligen dags för alla motorhistoriker, finputs-entusiaster eller bara allmänt bil- och motorcykelintresserade för delen att tillfredställa lystmätet. I morgon rullar återigen alla fantastiska fordon in på Stora torget i Borås och Sjuhäradsbygdens Motorhistoriker inleder de klassiska tisdagsträffarna för säsongen.

Fram till den 16 augusti (med undantag för uppehållet veckorna 27-29) kan du sedan uppleva det mest inom motorhistorien under tisdagskvällarna. Mellan ca kl 18.30-21.00 finns fordonen på plats på Stora torget. Passa så klar även på att njuta av stadskärnan i övrigt och avsluta förslagsvis kvällen med ett restaurangbesök. Här nedan ser du hela programmet för sommaren.

24 maj Fristads Ungdomsorkester underhåller ca 19.00 - 19.30. Inget särskilt fordonstema.

31 maj Tema: Italienska och franska fordon.

7 juni Tema: Engelska fordon.

14 juni Tema: USA-fordon. Dansklubben Buggie från Ulricehamn har uppvisning.

21 juni Tema: Kommande Klassiker. Denna kväll gäller inte 20-årsgränsen för sportvagnar och speciella fordon av olika slag (t.ex. cabriolet-, coupé- och specialversioner).

28 juni Tema: Cabrioleter. Denna kväll gäller inte 20-årsgränsen för ”cabbar”! Vi välkomnar alla fordon, gamla och nya, som kan lyfta på taket.

Uppehåll veckorna 27 – 29.

26 juli Tema: MC och Mopeder.

2 augusti Tema: Svenska fordon.

9 augusti Tema: Tyska fordon.

Anders Kihl
16 augusti Tema: Nostalgikväll med charmtävling. SMH:s variant på Concours de Charme. Förare och passagerare, som kommer med tidstypisk klädsel och gärna lämpliga accessoarer, deltar i en tävling om bästa tidstypiska ekipage.

Vill du läsa på mer hittar du ytterligare info på Sjuhärdsbygdens Motorhistoriker på webben samt även på facebook.

Vi ses på Stora torget, på tisdagskvällar, och speglar oss i välputsade fordon.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 84, 23 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar